Gjorde ferdig Ofotbanen før skjema: Allerede natt til mandag var banen klar

I tillegg til eget mannskap hentet Bane Nor inn både personell fra andre prosjekter, og samlet sammen det som kunne «krype og gå av entreprenører» for å legge nytt jernbanespor etter brannen på Bjørnfjell. Bildet er tatt fredag før helgen.

I tillegg til eget mannskap hentet Bane Nor inn både personell fra andre prosjekter, og samlet sammen det som kunne «krype og gå av entreprenører» for å legge nytt jernbanespor etter brannen på Bjørnfjell. Bildet er tatt fredag før helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fremover: Klokken 03.30 meldte Bane Nor «klart spor» på Ofotbanen på Bjørnfjell.

Onsdag i forrige uke brant et 400 meter langt snøoverbygg til grunnen, og jernbanesporet måtte rives helt opp og legges på nytt på stedet.

Det medførte full stans i togtrafikken mens reperasjoner ble utført.

Bane Nor planla åpning i dag mandag 10.00.

– Vi var faktisk ferdig før tida, sier Stein-Hugo Steffensen.

Les også: Trond så røyk komme opp av tunnelen - plutselig sto den i full fyr

Krevende jobb

Steffensen har vært fungerende områdeleder for Bane Nor i ferien, frem til i dag mandag.

– Det har vært en krevende jobb, men det har vært en fantastisk stå-på vilje, sier Steffensen.

– Men den velviljen vi har opplevd, fra alle parter, har vært formidabel. Samarbeidet mellom alle  i Bane Nor, og alle entreprenørene, har vært unikt, sier Stein-Hugo Steffensen.

– Jeg vil gi en stor heder til alle som har stått på.

Togselskapene melder at de starter opp trafikken igjen klokken 10.30 mandag. Etter at Bane Nor gjorde banen ferdig erfarer Fremover at det har vært testkjøring av linjen, og vedlikeholdsarbeider som har blitt utført andre steder på banen har blitt fullført.

Les også: Ofotbanen kan tidligst gjenåpnes mandag

Vedlikeholdsarbeid

LKAB meldte i helgen at de i samarbeid med Trafikverket har brukt anledningen til å fullføre nødvendig vedlikehold, når det likevel har vært full stans i togtrafikken.

Selskapet ordla seg slik da de ble spurt før helgen av den svenske avisen Kuriren om den foreløpige prognosen fra Bane Nor:

– Man vet ikke eksakt. Vi har fått en foreløpig tidsplan, men jernbanesporet er jo totalt ødelag. I beste fall om alt går som det skal kommer vi i gang på mandag. Da har det jo gått veldig fort.

Artikkeltags