Gå til sidens hovedinnhold

NRK-profiler latterliggjør Ballangens datasenterprosjekt: – Vi må opprette et nasjonalt senter for sunn skepsis

Artikkelen er over 2 år gammel

Pernille Sørensen gikk fredag hardt ut mot Ballangens datasenterprosjekt. I beste sendetid.

Fremover: Under fredagens episode av humorprogrammet Nytt på nytt, ble om lag fem minutter brukt til å harselere med Ballangens datasenterprosjekt.

Gjestene Peder Kjøs og Christine Koht var på lag med henholdsvis Pernille Sørensen og Johan Golden.

Lagene ble presentert fem prosjekter fra Ballangen, hvor oppgaven var å gjette hvilket prosjekt som hadde gått i vasken.

– Nigeria-brev

Christine Koht slo fort fast at det var snakk om Ballangens planer om å få verdens største datasenter. Hun sammenlignet lovnadene om at Ballangen skulle få 3.000 nye arbeidsplasser med et brev fra en nigeriansk prins.

– Noen ringer Ballangen og forteller «av alle kommuner i hele verden, så har vi lyst til å lage verdens største datasenter i Ballangen». Tenk deg det, det er Nigeria-brev, fleipet Koht.

Programleder Bård Tufte Johansen leste fra notatene sine og fortalte panelet at det bor 860 mennesker i Ballangen sentrum.

– Hadde et tilsvarende tilbud kommet til Oslo kommune, ville vel det vært et tilbud på 750.000 arbeidsplasser, kommenterte Peder Kjøs.

Saken sto først publisert hos Fremover.

Bitcoin

Deretter tok Pernille Sørensen ordet.

– Det som jeg synes er aller søtest, er at nå er det et kanadisk bitcoin-selskap som skal være der i stedet. Og de i Ballangen sitter nå fortvilet og prøver å få dette til å bli noe positivt, samtidig som de prøver å finne ut hva bitcoin egentlig er.

– Prøv å forklare det til gamle Ballangværinger, eller hva man kaller dem, sa Sørensen og fulgte opp med en Ballangen-imitasjon:

– Det som er, er at det er imaginær valuta som du skal grave fram fra imaginære gruva inne på internett. De pengene gjemmes inne i en boks i skyen som bare du har nøkkel til.

Hele salen svarte med å bryte ut i latter.

– Silicon Valley i Ballangen?

Johan Golden og Bård Tufte Johansen sa seg deretter enig i at kommunen burde hatt hjelp til å håndtere prosjektet.

– Jeg skjønner at de i Ballangen blir smigret. Vi nordmenn blir smigret hvis noen fra utlandet kommer og sier at de vil investere i oss. «Skal det bli Silicon Valley her i Ballangen?», fleipet Pernille Sørensen.

– Jeg mener vi må opprette et nasjonalt senter for sunn skepsis – og det kan legges i Ballangen, slo hun deretter fast.

Saken debatteres for øvrig også flitting på Ballangen før og nå på Facebook.

Kommentarer til denne saken