Avisa Nordland øker staben og satser på direkte-TV hver dag

Kjetil Rakkenes Anda, Christian Andre Unosen og Fredrik Stenbro utgjør ANs strømmeteam.

Kjetil Rakkenes Anda, Christian Andre Unosen og Fredrik Stenbro utgjør ANs strømmeteam. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

AN øker staben og satser på direkte-TV – hver dag.

DEL

 – Den sterke digitalveksten fortsetter. Nå passerer vi 25000 digitale abonnenter, inkludert familieabonnenter. Målet for året var å øke til 23500. Det er et imponerende tall, da vi startet på null for to år siden. Abonnementstallet vokser hver eneste dag, og vi er ydmyke og overveldet over oppslutningen, sier sjefredaktør i AN, Jan-Eirik Hanssen.

Abonnementsveksten og et godt økonomisk resultat er bakgrunnen for at Avisa Nordland nå setter i gang et nytt direkteprosjekt.

– Det gode økonomiske resultatet skyldes inntekten fra abonnentene og at vi gjør det godt i annonsemarkedet, sier sjefredaktøren.

I 2016 la Avisa Nordland AS fram et resultat på 12,3 millioner kroner, etter flere år med betydelig svikt i inntekter og store kostnadstilpasninger.

LES MER: Fjoråret kan ha vært vendepunktet: - Det har vært noen vanskelige år

Øker staben

Nå øker Avisa Nordland staben, med to medarbeidere som skal medvirke til den nye satsingen på direkte-TV.

– I tillegg tas ressurser fra eksisterende stab, så det vil være tre medarbeidere som er øremerket til prosjektet hele døgnet, hele uka. Direktestream skal bli en naturlig del av vår måte å dekke nyhetsbildet på, sier redaktør Børje Klæboe Eidissen.

Satsingen skal inn på alle områder.

– Vi skal i større grad streame sport, men satsingen tas også over på andre områder. Vi skal streame mer kultur og mer nyhetsstoff, både planlagt og det som oppstår, sier Eidissen.

Entusiasme

En nylig gjennomført lesermarkedsundersøkelse viser at Avisa Nordland får gode tilbakemeldinger fra sine lesere i Salten.

– Det setter vi pris på. Vi er takknemlige for den sterke leseroppslutningen og veksten. Den gode tilbakemeldingen forplikter til hardt arbeid fra en større og entusiastisk stab, og den inspirerer oss til nye satsinger for å gi leserne et bedre tilbud, slik denne satsingen vil være.

– Staben er entusiastisk og klar for den nye satsingen, sier sjefredaktør Hanssen.

– Den nye satsingen vil ikke bety noen forandring for papiravisa, forsikrer han.

– Vi opprettholder satsingen på gode leseprodukter seks ganger i uka, med et ekstra godt tilbud på lørdager.

Satser: Avisa Nordland satser på direktevideo, med strømmeteamet Kjetil Rakkenes Anda, Fredrik Stenbro og Christian Andre Unosen i front. Målet er å sende direkte hver eneste dag. Foto: Hans Trygve Holm

Satser: Avisa Nordland satser på direktevideo, med strømmeteamet Kjetil Rakkenes Anda, Fredrik Stenbro og Christian Andre Unosen i front. Målet er å sende direkte hver eneste dag. Foto: Hans Trygve Holm

Der det skjer, når det skjer

Med dette prosjektet styrker Avisa Nordland sin rolle i lokalsamfunnet.

– Vi vil styrke rollen som lokal allmennkringkaster, som er til stede og formidler det som skjer, når det skjer. Målet er å fortelle om det som er viktig for folk der de bor, i hele Salten, sier sjefredaktøren.

Hanssen legger til:

– Det finnes ikke raskere måter å formidle nyheter, hendelser, folkefester og turneringer enn mens de skjer.

– Det skjer mye spennende i Bodø og i nabokommunene. Vi skal vise fram, være ambassadør og heie på våre lokalsamfunn, men vi skal også være kritiske, sier han.

For abonnenter

Det nye direktetilbudet vil i hovedsak være rettet til Avisa Nordlands betalende abonnenter.

– Vi har sendt mye direkte gjennom flere år, men nå tar vi det til et nytt nivå. Vi skal sende mer, og målet er å sende direkte hver eneste dag, forteller redaktør Børje Klæboe Eidissen.

– Våre betalende abonnenter får nå et utvidet og enda bedre tilbud. Vi vet at abonnentene verdsetter våre direktesendinger fra sport, kultur, folkefester og nyhetshendelser. Sendingene har høye seertall, og det bidrar til at mange rekrutterer seg til abonnement, sier Hanssen. 

Allerede i gang

Direktesatsingen er allerede i gang. Onsdag var teamet på plass da hotellmagnat Arthur Buchardt fortalte om sitt prosjekt på Rønvikfjellet, og torsdag kveld blir bokbadet av Jørgen Nordeng, som faren Kjell Nordeng står for, direktesendt på an.no.

SE SENDINGEN: Joddski direkte på AN-tv

Og satsingen fortsetter denne helgen, med både sportsarrangement og folkeliv.

– Fredag kveld skal vi streame Byjentans arrangement på den gamle og legendariske Pizzakjelleren i Bodø, sier Eidissen.

– Vi sender 26 kamper direkte fra Stopp Volden Cup, med kommentator og reprisevisninger, sier sjefredaktør Hanssen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken