Vokser ikke like fort: - Nå er alt vårt fokus rettet mot å gi våre abonnenter mest og best mulig innhold

Litt større: I år jublet de ansatte i Avisa Nordland for stor oppgang. I 2018 ble det fortsatt vekst, men ikke fullt like stor.Foto: TOM MELBY                                  Bildetekst

Litt større: I år jublet de ansatte i Avisa Nordland for stor oppgang. I 2018 ble det fortsatt vekst, men ikke fullt like stor.Foto: TOM MELBY Bildetekst

Artikkelen er over 1 år gammel

Abonnementsveksten fortsetter for Avisa Nordland. Lesertallene går ned. Torsdag offentliggjøres de offisielle tallene for norske mediehus.

DEL

Etter flere år med sterk vekst i opplaget flatet veksten ut siste halvår i 2018.

Det nye offisielle opplagstallet for Avisa Nordland er 19 790. Det er en økning på 55.

Tallene er ingen overraskelse for sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen:

– Vi var forberedt på en korreksjon etter at vi hadde en voldsom vekst på hele 1 260 første halvår. Siden 2015 har vi hatt en samlet opplagsvekst på over 2 600. Det er sterkt. Men vi er avhengige av fortsatt vekst i antall abonnenter for å finansiere kraftfull lokaljournalistikk de neste årene, sier han, og fortsetter:

–Derfor tilbyr vi våre eksisterende og nye abonnenter enda mer lokalt innhold for pengene. Satsingen på direkte-tv og etableringen av nettavisa Bodø By er eksempler på det.

Større opplag

Han legger til at det totalt er 28 000 abonnenter (inkludert familieabonnenter) som nå har tilgang til alt redaksjonelt innhold fra AN på ulike kanaler.

Mens opplaget vokser, fortsetter de totale lesertallene å synke for Nordlands største mediehus.

I løpet av det siste året har Avisa Nordlands samlede lesertall sunket fra 66 300 daglige lesere til et nytt daglig snitt på 56 800 lesere. Det forklarer Hanssen slik:

– Tidligere jaktet vi høye lesertall. Nå er alt vårt fokus rettet mot å gi våre abonnenter mest og best mulig innhold. I løpet av året er flere saker og nye produkter forbeholdt våre abonnenter.

Nedgangen var et direkte resultat av det. Den var forventet av ledelsen i Avisa Nordland.

– Samtidig er et lesertall på i underkant av 60 000 for en avis som dekker Salten-regionen med drøye 80 000 innbyggere et utrolig sterkt tall og gir en dominerende posisjon. Tallet tilsvarer nærmere hele den voksne befolkningen i Salten, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

Artikkeltags