AN fortsetter den store dekningen av festivaler og arrangement, og står klare til å gi lesere og seere det beste fra Parken.

– Parkenfestivalen er et av de største og viktigste kulturarrangementene i Bodø, også for Avisa Nordland. Vi skal være til stede både torsdag, fredag og lørdag og få med oss alt som skjer under festivalen. Det blir folkelivsreportasjer, små og store nyheter, anmeldelser, bildeserier, og artistintervjuer. Vi skal holde leserne våre oppdatert fra begynnelse til slutt, sier kulturleder Helge Grønmo.

Stort team

Han forteller videre at det er mange som blir å være i sving under festivalen.

– Vi stiller med et stort team. 15 journalister og fotografer skal være involvert i dekningen. Som vanlig er vi godt synlige i eget telt i Rensåsparken, og folk må gjerne stikke innom med gode tips, sier han med et glimt i øyet.

For AN blir det ikke bare dekning i form av tekst og stillbilder.

– Vi vil oppdatere an.no med ferske nyheter fortløpende. En del av det unike stoffet vi kan tilby inkluderer også tv-sendinger og direktestream av Skogen-scenen.

Mye TV

ANtv har de siste årene satset på direktesendinger under folkefesten i Rensåsparken. ANs Freddy Toresen skal lede sendingene.

– Vi gleder oss veldig. I år har vi fått en egen paviljong utenfor AN-teltet og jeg kan love en rekke spennende gjester, sier Toresen.

Han skal lede totalt åtte sendinger over de tre dagene. Første sending blir mellom Familieparken og Torsdag i Parken, klokken 21.00. På fredag er første sending klokken 15.00, også blir det to mindre sendinger klokken 20.15 og 22.10. På lørdag begynner dagen med en sending klokken 13.30. Klokken 18.20 og 22.05 vil det være to mindre sendinger, før ANtv runder av årets Parkenfestival like etter Ellie Goulding har gått av hovedscenen.

– Ikke alle har klart å sikre seg billett til årets festival. Med ANtv kan man likevel få med seg noe av stemningen og det som skjer i Parken, sier Toresen som hvert år har klart å sikre seg eksklusive gjester, blant annet flere av artistene som skal spille under selve festivalen.

Under fjorårets festival sendte ANtv en rekke opptredener på Skogen-scenen, og det videreføres i år. Alt fra Skogen-scenen skal sendes direkte og vil bli lagt ut i opptak på an.no. Artistene som spiller på Skogen er De Nye Blanke, Vembre, Lotte, Emilie Thømt, Falling Skies, Innestæmme og Jomindo.