Ni medarbeidere i salgsavdelingen berøres helt eller delvis av midlertidig nedbemanning.

- Våre annonseinntekter falt brått og betydelig da store deler av næringslivet ble rammet av myndighetenes omfattende tiltak. Dermed falt også behovet for annonsering bort hos mange av våre kunder. Det er fortsatt viktige kundegrupper som blant annet dagligvare, byggfag, bil og eiendom som har annonseringsbehov. Etter noen dagers vurdering begynner stadig flere virksomheter å tilpasse seg en ny virkelighet med nye muligheter. Da er vi her for å få ut annonsørenes budskap, sier adm. direktør Bjarne Holgersen.

- Vi er svært lei oss for at vi helt eller delvis må permittere dyktige medarbeidere, men det er et nødvendig virkemiddel for å begrense konsekvensene av inntektssvikten. Så snart vi ser økte muligheter vil vi ta medarbeiderne tilbake i jobb, avslutter Holgersen.

Saltenposten og Bodø Nu har tidligere permittert ansatte.

I tillegg til permitteringer gjøres det betydelige kostnadskutt i hele bedriften.

Redaksjonen

Likevel jobbes det for fullt i redaksjonen.

- I krisetider vokser behovet for informasjon. Det ser vi av våre lesertall som slår alle rekorder i disse spesielle dagene. Takket være fleksible og engasjerte medarbeidere som jobber fra sine hjemmekontorer klarer vi fortsatt å forsyne våre lesere med ferske nyheter gjennom hele døgnet, og med daglig papiravis. Leserne kan stole på at vi alltid er oppdatert på an.no, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

Han legger til at lørdagsbilaget Endelig Helg er lagt på is inntil videre.

- Vi må konsentrere innsatsen vår om nyhetsoppdraget. Vi tar likevel med oss noen av de faste lørdagspostene inn i hovedavisa, sier han.