Etter å ha lest Avisa Nordlands forstemmende leder lørdag 1. oktober- signert sjefredaktøren -finner jeg det på sin plass å driste meg til følgende innsigelser.

Den delen av lederartikkelen som omhandler Bodøavisenes historie, skal jeg være raus å gi massiv honnør. Men her, og her kommer det et virkelig MEN: ANs kvalitet er uomtvistelig betydelig redusert etter sammenslåingen av Nordlandsposten og Nordlands Framtid. Da fusjonen mellom Nordlandsposten og Nordlands Framtid var i støpeskjeen, ble det bebudet en synergieffekt hvor en + en skulle bli minst tre.

Å ja, mediebildet og bransjen har vært i betydelig endring, men rettferdiggjør dette en radikal formsvikt?

Avisa Nordland har nå blitt en rævdilter og budbringer av sosiale medias «klikkvinnere». Og ikke nok med det, dere er frekk nok til å ta betalt (AN+) for tyvlånte saker som i utgangspunktet er gratis – fra f.eks. Yr.no, veitrafikksentralen, politiets twitterkonto og firmaers Facebooksider. AN videreselger tyvgods og gjør leserne til helere. Savnet etter journalistisk kvalitet er påtakelig, det importstoffet fra andre A-media-aviser som dere publiserer, holder ikke mål og er uinteressant fyllstoff. Klarer dere ikke å fylle 40 sider med interessant lesning, kutt ned til 28. Dette tullet med å telle klikk som et parameter for kvalitet er pinlig. Selvfølgelig klikker folk på saker som – Rotte spiste Lacoste-genser i Lillestrøm,- Kattemat i kebaben i Vennesla,- Spiste tørrfisk ble gravid,- er det slik dere måler kvalitet? Hvis ja, ser jeg med gru på kommende år med avisa. Har dere noe å gå på, eller har dere makset potensialet? Jan-Eirik Hanssen avslutter sin kommentar med følgende ord: «Jeg lover på vegne av hele AN-staben at vi skal jobbe hardt for nå å gjøre oss fortjent til din tillit hver eneste dag også i framtida».

Da er det på tide å ta samfunnsoppdraget alvorlig, husk dere er den 4. statsmakt og det forplikter.

Mitt budskap er: Kast loss, ingen grunn til å nøle!