Kjell M. Lutnes hadde et eminent innlegg i AN 25.ds. Han kom delvis inn på en rekke tema vi har tatt opp flere ganger. Våre politikeres ødeleggelse av tilgjengeligheten til Bodø sentrum! Det er vanskelig nok å kjøre fra ytre byområdet og inn til selve sentrum. I tillegg er det snart umulig å finne parkeringsplasser nært målet. Attpåtil er der kostbar parkering, som også er forlenget til kl. 18, til og med på lørdag.

Han refererer til fordelen med å benytte City Nord i stedet, og det er et svært forståelig valg. Dette er trist, da vi har en rekke ypperlige alternativer i sentrum, bare trist at vår parkeringspolicy ødelegger mye for både handelsstand og øvrige tjenesteytere.

Det å forlange at man skal gå eller sykle er også ganske utopisk. Vi er ganske mange som kun har reduserte muligheter til å gå på langtur, og sykkel er det langt imellom hos godt voksne mennesker. I tillegg er det akkurat nå ikke værmessig mulig. Det er dårlig brøytet og fortauene er glatte feller. Og, dette er normalt bodøvær!

Buss er jo også en vanskelig øvelse. Ikke vet man hvilken rute som passer, og ikke når den går, eller hvor ofte.

Det er bare for våre politikere å akseptere at der er en rekke mennesker som er avhengige av privatbilen enda lenge. De bør snu litt og sørge for at bilen fortsatt kan være en akseptabel og mulig løsning videre framover. Ikke ødelegg enda mer enn nå, for da blir det så ille at City Nord / Trekanten snart er eneste muligheten.