Avgiften som dreper Fauske

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Både Avisa Nordland og Saltenposten omtaler at denne uken dagligvarebutikken Spar på Amfi. De ser seg nødt til å stenge dørene. En sterk påvirkende faktor for dette, er parkeringsavgiften i sentrum, skal vi tro senterlederen ved Amfi.

Videre uttales det at innbyggerne helst vil kjøre frem til døra. Selvsagt vil folk det. Spar-butikken ved Amfi har vært den eneste matbutikken på Fauske hvor kunder har måtte betale for å få lov til å handle. Det er ingen rakettforskning bak årsaken til at folk velger handelsmonopoler som Krokdalsmyra, hvorpå parkeringen er gratis - og man kan parkere rett ved inngangsdøra.

Fauske FrP var ute i avisene 25. januar i år, vedrørende parkeringsavgiften. Her kom vi med en klar oppfordring til formannskapet som skulle behandle saken om videreføring av avgiftsfri lørdagsparkering. Rådmannens innstilling var å fjerne avgiftsfri lørdagsparkering, noe Fauske FrP var imot. Vi poengterte også at vi helst så at parkeringsordningen ble avviklet i sin helhet. Noe vi også har programfestet i vårt kommunevalgprogram.

Det er urovekkende at kommunen ikke innser alvoret. Vi ser også at butikker som Narvesen, Spaceworld og Stormberg har valgt å forlate sentrum. Hvor mange virksomheter skal vi risikere at forlater Amfi før dem ikke ser det som fordelaktig å videreføre driften på Fauske?

Tidligere i år tok Fauske kommune over driften av det som var Fauske Parkering AS. Et selskap som år etter år, har gått med med hundretusener i underskudd. Her prioriterer kommunen å spytte enda mer penger inn. Nesten 1,3 millioner for oppgradering av parkeringsautomatene.

Fauske FrP har ved flere anledninger vært ute å snakket med næringslivet og folk flest som gjennomfører den daglige handelen sin. Dere skal vite at vi tar problemstillingen på aller største alvor. Videre er vi overbevist om at økt handel lokalt, vil bidra til en bedre kommuneøkonomi, sammenlignet med en avgiftsparkering som ikke bidrar til annet enn minus i regnskapene.

Det dreier seg ikke lengre om isolerte tendenser, men en klar trend. Fortsetter utviklingen i denne retningen kan vi snart pakke lekene i sentrum og dra hjem. Det hjelper ikke hvor enn mye kommunen investerer i kosmetiske forbedringer av sentrumsområdene når besøkende står utenfor fordi at man må betale inngangsbillett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken