På startstreken før starten på den siste og avgjørende etappen av Arctic Race fikk August Jensen (25) besøk av statsminister Erna Solberg. Statsministeren var full av lovord om Norges nye sykkelkomet.

– Det var imponerende og veldig artig å se på i går. Jeg skjønte at det måtte målfoto til for å skille dem, smiler Solberg.

– Fullt mulig

Solberg har stor tro på at bodøgutten kan ta igjen de tre sekundene han ligger bak lederen, Dylan Teuns, og dermed ta seieren i rittet sammenlagt.

– Det er fullt mulig. Hvis bare hjemmepublikumet her oppe hjelper til så kan det gå for han, sier statsministeren.

Og Jensen er ikke uenig.

– Vi får håpe hjelpen holder, sier bodøværingen.

Selv har Jensen fått smakt litt på karamellen fra i går og er klar for siste utfordring hvor han jakter på sammenlagtseieren.

– 24 timer har gått fort. Det kom mange gratulasjoner. På sosiale medier svømte det over. Jeg måtte bare legge fra meg mobilen og nyte øyeblikket med lagkameratene mine, erkjenner Jensen som skal gjøre sitt for å ta steget helt til topps.

– Jeg har lyst på trofeet som henger høyt der oppe. Avstanden er. ikke så stor, men sekundene må tas et sted. Han har kanskje en fordel opp bakkene, men jeg skal henge på og da tror jeg at jeg er raskere i spurten, avslutter Jensen.

– Annerledes nordlending

Også TV2s kommentatorer var klare på at 25-åringen har muligheten til å gå helt til topps i rittet på det som må kunne regnes som hjemmebane for bodøgutten.

– Nord-Norges sykkelkomet. Det er en løype som skapt for August Jensen, mener Johan Kaggestad.

Tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen sparte heller ikke på kruttet da han ble spurt om bodøværingen før start.

– Han har alle muligheter. Spurten i går var helt rå. Han har kvaliteter til å være med helt blant de beste i dag også, sier Lauritzen og fortsetter.

– Han virker som en litt annerledes nordlending. Litt roligere, kanskje. Han har et killerinstinkt, noe han viste i går, avslutter TV2s ekspert.