Det ble en helt ellevill avslutning på kongeetappen i Arctic Race of Norway, som hadde målgang i Finnvikdalen.

Bodøværingen spurtet som en helt, og snek seg foran sammenlagtleder Dylan Teuns på målfoto.

– August Jensen til VM vil jeg si. Uansett om vi har seks eller ni ryttere, sier Johan Kaggestad på TV2s sending av rittet.

Jensen selv var nesten tom for ord da han tok fatt på seiersintervjuet med arrangøren.

– Jeg tror ikke noen skjønner hva dette betyr for meg. Jeg er fra nord, og det å vinne her er helt utrolig, sa August Jensen til arrangøren rett etter målgang.

– Dette er det største rittet jeg har syklet. Endelig ble det en seier det var helt sinnssykt!

Rett i grøfta

Innspurten ble hektisk på den tredje etappen av sykkelrittet. I duell mot Dylan Teuns, som tidligere i år vant Polen rundt, fikk bodøgutten kastet sykkelen fram og vant på fotofinish.

– Jeg så bare svart de siste meterne. Det handlet bare om å kaste sykkelen fram, sier Jensen.

Rett etterpå lå Jensen utslitt i grøfta, mens han ventet på resultatet av målfotoet.

– Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var himmel eller helvete i forhold til om jeg fikk første- eller andreplassen. Da jeg fikk vite det spratt tårene. Dette var min sjanse og jeg tok den, medgir en tydelig rørt bodøgutt.

– Endelig flyt

Opp de siste bakkene mot Finnvikdalen handlet det for Jensen om bare å henge med før han tok fatt i spurten.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å henge på de beste oppover, sier Jensen og fortsetter:

– Jeg er tydeligvis i ganske god form, smiler 25-åringen, som etter andreplassen torsdag endte som nummer elleve fredag før han lørdag tok steget helt til topps, til TV2.

Sportsdirektør i Jensens lag Team Coop, Olav Alexander Benjaminsen, skjønte knapt hva som skjedde da Jensen spurtet seg til topps:

– Fytti ... Jeg hørte bare August Jensen og spurtet det jeg klarte oppover for å få sett noe, sier ledelsen som er klar på at seieren betyr mye for bodøgutten som har hatt en rekke topp 10-plasseringer, men aldri fått det helt til i de store rittene.

– Det betyr nok enormt mye for August. Jeg vil tro han er skikkelig letta nå. Endelig hadde han flyt på et stort og viktig ritt, smiler Benjaminsen, som har Arctic Race som sitt siste ritt i Team Coop.

Motiverende

For lagkameratene litt lenger ned i bakken var det en enorm opptur å få beskjeden om at Jensen hadde vunnet.

– Det var rett opp i været med nevene da vi hørte det. Det er det største løpet og at han vant er helt utrolig. Det var definitivt verdt all jobben vi har lagt ned, forteller lagkameratene til TV2s reporter og fortsetter:

– August er sikkert enormt glad selv. Antakelig så glad som man kan bli som syklist. Dette er noe som motiverer hele laget, slår lagkameratene fast.

– Kom dere til Tromsø

Jensen ligger nå på andreplass i sammendraget foran morgendagens avsluttende etappe i Tromsø. Jensen er bare tre sekunder bak og kan fort komme til å gå helt til topps i rittet sammenlagt.

Det fikk TV2s kommentatorer til å rope ut.

– Nå er det bare for hver og en å komme seg til Tromsø, sier TV2-kommentator Christian Paasche som er godt klar over forholdet som gjerne eksisterer mellom Bodø- og tromsøværinger.

– Aldri har vel så mange Tromsøværinger som har jublet for en bodøværing, sa Paasche da August Jensen mottok medaljen for seieren oppå pallen.

Skryt fra de store gutta

Paasche var ikke den eneste eksperten som roste bodøgutten etter seieren på kongeetappen av Arctic Race. Johan Kaggestad vet mer enn de fleste andre i Norge om sykkel og var klar i sin tale.

– Jeg håper han ikke har signert for et profflag enda, medgir ekspert Johan Kaggestad med et hint om at det gjerne er virkelig store lag som biter seg merke i 25-åringens prestasjon.

Jensen har hatt enormt mange topp-ti-plasseringer denne sesongen, men manglet det siste lille slik som på torsdagens etappe da han gikk på et knepent spurttap og endte opp med andreplassen.

Men lørdag kunne bodøgutten slippe jubelen løs. Fortjent, mener TV2s eksperter.

– Dette er en gutt som har jobbet så hardt og tatt steget opp i år. Han er allsidig. Han kan spurte og klatre og jeg tror han kan bli en god klassikerrytter, fortsetter Kaggestad.

– Han mangler kanskje litt tempoferdigheter for å bli mer komplett, men det er en veldig spennende klassikerrytter vi snakker om her, slår Dag Otto Lauritzen fast.

AN oppdaterer