[Lofotposten] Det ble fransk seier på den 164 kilometer lange etappen fra Henningsvær rundt Gimsøy og Austvågøy til Svolvær. Den tidligere verdensmesteren i banesykling, Vital Concepts spurtkomet Bryan Coquard, spurtslo det nederlandske stortalentet Mathieu van der Poel og kunne heve hendene i været etter å ha passert målseilet på Vorsetøya først. Coquard revansjerte med det gårsdagens fiaskoetappe, hvor han ikke klarte å komme seg med i det store, avgjørende bruddet hvor van der Poel og de andre favorittene satt.

Nordlending ble beste nordmann

På tredjeplass fulgte nok en franskmann. Christophe Laporte var nemlig så vidt foran Norge beste rytter, August Jensen, som syklet inn til en imponerende fjerdeplass. Bodøværingen, som tidligere har markert seg som kanskje Nord-Norges beste syklist med å vinne en etappe med kupert avslutning under 2017-utgaven av Arctic Race, imponerte med en usedvanlig sterk spurt.

– Jeg er relativt fornøyd, det er veldig kult å bli nummer fire her. Like utenfor pallen, men i går mistet jeg den første gruppen på grunn av ett ødelagt bakhjul, så det ble litt revansje i dag, fortalte Jensen til Lofotposten.

– De gutta som er foran er blant verdens beste og verdens raskeste. Om jeg har blitt mer eksplosiv er vanskelig å si, men jeg er i alle fall god å posisjonere meg bra og det er jeg fornøyd med, fortsatte Jensen.

Sammenlagtfavoritten: - Veldig hardt

Sammenlagtfavoritt Aleksej Lutsenko var også fornøyd etter å ha safet seg med hovedfeltet inn til mål. Foran morgendagens knallharde etappe er han storfavoritt, men kasakhstanern legger ikke skjul på at de to etappene i Lofoten har kostet.

– Det var veldig hardt i dag. Det gikk fort i hovedfeltet og bruddet var sterkt. Jeg går for sammenlagtseier og håper at det er min dag i morgen, sa den kasakhstanske mesteren etter målgang.