Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer lysmarkering for miljø mandag 4. november

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag 4. november arrangerer Framtiden i våre hender Bodø Naturvernforbundet, Natur og ungdom, Greenpeace og Besteforeldrenes klimaaksjon lysmarkering hvor de krever retten til et levelig miljø.

- Alle har rett til et miljø uten farlige klimaendringer som truer selve livsgrunnlaget vårt. Men midt i klimakrisa vil regjeringen lete etter mer olje, lengre nord enn noensinne før, i de aller mest sårbare områdene i Arktis. Vi arrangerer nå en lysmarkering hvor alle kan være med og si fra til politikerne at dette ikke er greit, sier initiativtaker Katharina Fagertun

Lysmarkeringen vil foregå på Turisthytte platået klokken 17.50. Det serveres varm drikke og kaker som start.
Sikkerhetsansvarige er ikledd gule vester.

- Det vil bli appell fra Rødt Bodø og Miljøpartiet De Grønne.
Klokken 1814 tennes lysene over hele landet for å rette søkelyset på grunnlovens miljøparagraf 112 som gir oss retten til et levelig miljø, uttaler Katharina Fagertun. Vi tenner lysene sammen på rekke slik at lysene kan vises ned til byen. Det blir tatt bilder.

Dagen etter lysmarkeringen starter ankesaken i klimasøksmålet Arktis, hvor Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Greenpeace og Besteforeldrenes klimaaksjon saksøker staten for oljeboring i Arktis. Miljøorganisasjonene mener oljeboringen i Arktis er et brudd med miljøparagraf 112 i grunnloven som sier at enhver har rett til et levelig miljø.

- Det finnes ikke noe som er bedre og grundigere vitenskapelig dokumentert enn menneskeskapte klimaendringer og hvor alvorlig konsekvensene vil bli dersom vi ikke greier å kutte utslippene våre raskt. Dessverre virker det ikke som at politikerne legger vitenskapen til grunn for sine beslutninger. Vi vet at mesteparten av verdens gjenværende ressurser av kull, olje og gass må forbli under bakken. Likevel velger regjeringen å lyse ut nye områder til oljeindustrien i de mest sårbare områdene i Arktis. Nå står vi sammen og krever at politikerne skal ta framtiden vår på alvor.

Støtt også saken på www.spleis.no

For mer informasjon,
ta kontakt med:
Katharina Fagertun
Prosjektleder
Framtiden i våre hender
Bodø

Telefon: 45187097
Epost: framtiden.bodo@gmail.com

Kommentarer til denne saken