Gå til sidens hovedinnhold

Arnøens lirekasse

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arnøens lirekasse slenger ut karakteristikkene «gale insinuasjoner, ignoranser, impertinenser, intoleranse og suffisanse» (i tillegg til en hel rekke andre karakteristikker) om sine motdebattanters debattinnlegg, og mener at hvis disse karakteristikkene ville ha vært idrettsgrener, så ville «visse utøvere kunne ha prydet bord, skap og vegger med diplomer, medaljer og pokaler».

For min del kan jeg si at mine tilsvar som Arnøens lirekasse ennå ikke har svart på, mye mer kan kvalifiseres til å være en egen idrettsgren det sikkert kunne ha blitt utstedt flerfoldige diplomer, medaljer og pokaler for. Det kan jo hende Arnøens lirekasse har mange slike diplomer, medaljer og pokaler fra før selv om han tydeligvis ikke har fått noen visne kaktuser for å ha falt under «rennet»?

En ting er at Arnøens lirekasse skriver en hel masse om ulike temaer; en annen sak er det når han ikke kan beherske kunsten med å forholde seg til innholdet i det hans motdebattanter skriver og til innholdet i spørsmål han blir spurt om. Når dette mangler, så har jeg forståelse for at Arnøens lirekasse har et behov for å tømme sin galleblære i ren «frustrasjon».

Og siden «mankoen på så vel historiekunnskap som logikk preger spaltene i sterk grad», så kunne jo kanskje Arnøens lirekasse heller bruke tid på å lese seg litt mer opp på tema han ønsker å debattere slik at han kan bidra med en større historiekunnskap og logikk enn det han har gjort hittil?

Det er en stor oppgave Arnøens lirekasse har påtatt seg ved å opplyse en mørklagt verden og samtidig refse alt og alle som havner utenfor hans smalsporede uopplysthet. Allikevel blafrer han videre med sine seil selv om han siger akterover med sin synkende skute mens han tviholder på en brukket mast og gauler ut sine karakteristikker med latinske sentenser og retorikk fra middelalderlitteratur.

Om det er en fatal samfunnsepidemi Arnøens lirekasse har blitt smittet av, skal være uvisst. Men det anbefales uansett å vaksinere seg mot den.