Et vitne mener han så savnede Arjen Kamphuis. TV 2 skriver at det var 20. august klokken 17.30, rett etter toget fra Bodø ankom. Vitnet var på vei fra Saltdalshallen mot Rognan sentrum.

– Jeg hadde hentet datteren min på trening og kjørte samme vei som går fra jernbanestasjonen og ned mot Rognan sentrum. Da ser jeg en mann som kommer gående med noe som ser ut som en stor bylt under armen og en stor oppakning på ryggen gående langs gangveien. Han ser ut som en backpacker eller som en bohem, forteller vitnet til TV 2.

Vitnen vil ikke stå fram med navn og bilde, men sier at mannen han observerte ikke passet inn i det typiske miljøet på Rognan. Derfor la han merke til ham.

Tidligere mandag meldte politiet at en privatperson har funnet en padleåre som kan ha tilhørt savnede Kamphuis. Padleåren ble levert til politiet i helga og det jobbes videre med undersøkelser rundt dette funnet.

Gjennom helgen har det vært gjort søk i havområdet mellom Rognan og Fauske, og sett bort fra padleåren er det ikke gjort nye funn. Kystvakten har bistått politiet i dette arbeidet, og søket avsluttes mandag. Det er ikke planer om tilsvarende søk de påfølgende dagene.

– Vi har mottatt nærmere 100 tips, og flere av tipsene er gjenstand for pågående etterforskning. Noen er sjekket ut, men det er mange som vi fortsatt jobber med, sier Walla.

Mandag morgen kom det en ny teori om at nederlenderen kan ha gjemt seg på et lasteskip på Rognan som skulle til Stavanger.

– Dette er et tips som er gjenstand for pågående etterforskning. Og det er ikke noe som tyder på at det ligger mer eller mindre i dette tipset sammenlignet med andre, sier Walla.

Politiet jobber fremdeles ut fra sine tre hovedhypoteser, nemlig at det kan ha skjedd en ulykke, at Kamphuis selv ikke ønsker å bli funnet, og at nederlenderen har vært utsatt for en kriminell handling.

Siste kjente observasjon av Arjen Kamphuis var 20. august. Da sjekket han ut av Scandic Bodø. Han hadde flybillett fra Trondheim 22. august og skulle hjem til Amsterdam. Politiet har grunn til å tro at han tok lokaltog fra Bodø til Rognan etter utsjekk av hotellet. Avgang fra Bodø var 16.05 og ankomst Rognan var 17.29.