En privatperson har funnet en padleåre som kan ha tilhørt savnede Kamphuis. Det bekrefter politiinspektør Bjarte Walla til an.no.

Politiet har grunn til å tro at åren tilhører den savnede Arjen Kamphuis. Padleåren ble levert til politiet i helga og det jobbes videre med undersøkelser rundt dette funnet.

– Den er funnet i samme område som kajakken ble funnet i, og vi vil i løpet av dagen snakke med finneren for å få vite mer om omstendighetene rundt funnet, sier Walla.

Tips

Gjennom helgen har det vært gjort søk i havområdet mellom Rognan og Fauske, og sett bort fra padleåren er det ikke gjort nye funn. Kystvakten har bistått politiet i dette arbeidet, og søket avsluttes mandag. Det er ikke planer om tilsvarende søk de påfølgende dagene.

– Vi har mottatt nærmere 100 tips, og flere av tipsene er gjenstand for pågående etterforskning. Noen er sjekket ut, men det er mange som vi fortsatt jobber med, sier Walla.

Mandag morgen kom det en ny teori om at nederlenderen kan ha gjemt seg på et lasteskip på Rognan som skulle til Stavanger.

– Dette er et tips som er gjenstand for pågående etterforskning. Og det er ikke noe som tyder på at det ligger mer eller mindre i dette tipset sammenlignet med andre, sier Walla.

Hypoteser

Politiet jobber fremdeles ut fra sine tre hovedhypoteser, nemlig at det kan ha skjedd en ulykke, at Kamphuis selv ikke ønsker å bli funnet, og at nederlenderen har vært utsatt for en kriminell handling.

– Det er ikke noe i etterforskningen som gir oss grunnlag for å kunne konkludere ved noen av hypotesene. Det er heller ingen av hypotesene som kan framheves sterkere enn andre.

Siste kjente observasjon av Arjen Kamphuis var 20. august. Da sjekket han ut av Scandic Bodø. Han hadde flybillett fra Trondheim 22. august og skulle hjem til Amsterdam. Politiet har grunn til å tro at han tok lokaltog fra Bodø til Rognan etter utsjekk av hotellet. Avgang fra Bodø var 16.05 og ankomst Rognan var 17.29.