Forsvaret er blitt bedt om å bistå i søket etter Arjen Kamphuis, ifølge TV 2.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter dette til Avisa Nordland.

– Jeg kan bekrefte at Forsvaret har mottatt en bistandsanmodning fra politiet, sier pressevakt Elisabeth Q. Eikeland ved FOH.

Forsvaret vil støtte søket med et kystvaktfartøy.

Eikeland sier videre at det er politiet som leder operasjonen og de kan gi mer informasjon om av Forsvarets ressurser.

Søket etter savnede Arjen Kamphuis foregår innerst i Skjerstadfjorden. Politiet har funnet Kamphuis sin kajakk og eiendeler som tilhører sikkerhetseksperten og Wikileaks-medarbeideren.

Siste kjente observasjon av Arjen Kamphuis var 20. august. Da sjekket han ut av Scandic Bodø. Han hadde flybillett fra Trondheim 22. august og skulle hjem til Amsterdam. Politiet har grunn til å tro at han tok lokaltog fra Bodø til Rognan etter utsjekk av hotellet. Avgang fra Bodø var 16.05 og ankomst Rognan var 17.29.

Nordland politidistrikt har fått bistand fra Kripos. Nederlandsk politi reiste også til Bodø for å bistå.

30. august skal mobiltelefonen hans ha blitt registrert i Stavanger-området. Da kun i 20. minutter før SIM-kortet ble byttet ut med et fra Tyskland.

Mandag var Kamphuis tema i TV 2-programmet Åsted Norge. Da kom det inn 25 tips.

Politiet har nå tre hovedteorier de jobber med. Den ene hypotesen er at Kamphuis er utsatt for en ulykke. Den andre er at han frivillig holder seg skjult. Og den tredje er at han kan ha blitt utsatt for en straffbar handling.