– Det ble mottatt en savnetsak fra nederlandsk politi i helgen. Politiet i Bodø har startet innledende undersøkelser, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NTB.

– Ingen teorier

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag kveld at WikiLeaks på Twitter lørdag skrev at Kamphuis er meldt savnet av venner og kollegaer. Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

Kamphuis forlot hotellet han bodde på i Bodø 20. august. Han skulle ta tog til Trondheim, der han hadde flybillett videre to dager senere, skriver WikiLeaks på Twitter.

– Vi er helt i oppstarten med innledende undersøkelser. Det er noen spor vi sjekker ut, men vi har egentlig ingen teori per nå, sier Bech til NTB.

Veldig bekymret

Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf skal utenriksdepartementet i Nederland være i tett kontakt med de lokale myndighetene i Norge. Kjæresten til Kamphuis har uttalt at venner, kolleger og familie er veldlig bekymret.

– På lørdag reiste en venn av ham til Bodø for å bistå i søket, uttalte kjæresten til avisa.

Ifølge venner av Kamphuis skulle nederlenderen gå tur i Bodø-området. Siden han forsvant for drøye ti dager siden har ingen hørt noe fra han, og han har gått glipp av flere jobbrelaterte, samt private samvær, ifølge vennene.