Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis (47) er meldt savnet etter at han sist ble sett i Bodø 20. august.

Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

29. august ble Kripos varslet av nederlandsk politi. Dagen etter ble politiet i Nordland involvert.

Savnede Arjen Kamphuis skal ha vært på ferietur i Norge. De første meldingene gikk ut på at savnede hadde reist til Svalbard, men etter nærmere undersøkelser ble det klart at han ikke hadde vært der. Det ble etter hvert klart at savnede har bodd på hotell i Bodø og at han skal ha sjekket ut mandag den 20. august, ca. kl. 14.00. Dette er så langt den siste kjente observasjon av savnede.

Politiet har startet etterforskningen, og det jobbes med å kunne fastslå med sikkerhet hvor den savnede mannen sist har oppholdt seg. I tillegg skal mannens reisevirksomhet undersøkes.

– Politiet jobber nå med å innhente informasjon fra hoteller, alternative reiseruter og teletrafikk, samt at det foretas avhør av personer som kan ha informasjon om savnede. På det nåværende tidspunkt har ikke politiet noen grunn til å tro at det skal ha tilstøtt savnede noe, men holder likevel alle muligheter åpne, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i en pressemelding.

Politiet har bedt Kripos om bistand til etterforskningen og personell fra Kripos er allerede på plass i Bodø. Det er også etablert kontakt med politiet i Nederland.

– Dersom noen har informasjon om savnede Arjen Kamphuis så ber vi om at man tar kontakt med politiet på tlf. 02800, sier Lakselvhaug videre.