2019 har vært et eventyr for Max (27) og Arctic Eagles: – Det er fantastisk moro

Foran denne sesongen rykket Arctic Eagles, som laget også kalles, opp i selveste GET-ligaen, etter noen uhyre spennende kvalikkamper. Max Davis-Lind hadde egentlig lagt opp, men i desember ble han overtalt til å bli med igjen.

Foran denne sesongen rykket Arctic Eagles, som laget også kalles, opp i selveste GET-ligaen, etter noen uhyre spennende kvalikkamper. Max Davis-Lind hadde egentlig lagt opp, men i desember ble han overtalt til å bli med igjen. Foto:

22. juni 2011 flyttet Max Davis-Lind til Narvik for å spille ishockey i ett år. Vi skriver 2019 og julestria er i full gang. Max er fortsatt i Narvik og første svenske som er nominert til Årets nordlending.

DEL

Årets Nordlending– Det er en ære å bli nominert i en sammenheng som dette. Og spesielt som svenske må jeg si at det kjennes veldig kult å få være med, innrømmer 27-åringen.

Han har lagt skøytene på hylla, men som assistenttrener for Narvik Ishockeyklubbs historiske GET-ligalag er fortsatt ishockeyen en viktig del av livet til den mangeårige Narvik-backen. Og Max Davis-Lind har hatt en eventyrlig reise i løpet av de åtte og et halvt årene som er gått siden han satte kursen over grensen.

– Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Jeg flyttet for å få mer spilletid og nivået var ikke all verden. Likevel må jeg si at nivået på de norske spillere var imponerende, siden de kun hadde trent på is utendørs. Etter at ishallen sto klar skjøt utviklingen voldsom fart, erindrer han.

Audition i Oslo

Narvik Ishockeyklubb måtte spille i den nordsvenske serien i 3. divisjon. De nordnorske, ferske iskrigerne lot seg ikke affisere av utfordringene og vant like godt serien i Sverige.

– Vi ønsket å spille i den norske 1. divisjon, og jeg husker vi måtte reise til Oslo for å vise oss fram for forbundet i tre treningskamper, forteller Davis-Lind?

– Dere måtte ha en slags audition altså?

– Ja, akkurat. Vi spilte tre kamper mot Hasle/Løren, Skedsmo og Jutul. Vi vant to av kampene, og noen uker senere fikk vi brev fra forbundet. Vi hadde overbevist dem om at vi var verdig en plass i norsk 1. divisjon. Da var det stor jubel i Narvik, minnes han.

Han legger ikke skjul på at det har vært opp- og nedtur underveis i den spennende ishockeyreisen han har vært med på. Men ved utgangen av 2019 er det helt klart oppturene som dominerer.

Comeback og opprykk

Foran denne sesongen rykket Arctic Eagles, som laget også kalles, opp i selveste Get-ligaen, etter noen uhyre spennende kvalikkamper. Max Davis-Lind hadde egentlig lagt opp, men i desember ble han overtalt til å bli med igjen.

– Vi manglet backer og laget trengte hjelp. Jeg hadde lite istrening, men kom meg etter hvert i form. Dermed fikk jeg med meg det historiske opprykket vårt. Det var en fantastisk måte å runde av min egen karriere på, innrømmer han.

Denne sesongen har historiens aller første lag fra Nord-Norge tatt Get-ligaen med storm. De har blant annet feid selveste Vålerenga ut av egen hall og hjem til hovedstaden i skam. I skrivende stund er avstanden ned til nedrykksplass like lang, som veien mot norgestoppen syntes i 2011.

En prestasjon hele Narvik kan være stolt av.

– Det er fantastisk moro. Vi har et godt system. Spillerne jobber for hverandre og forholder seg lojalt til mønsteret vårt. Samtidig er vi en meget godt trent gjeng, forteller den populære svensken.

Skryt på gamlehjem

Han kom til Narvik en sommerdag i 2011 med friskt pågangsmot, eventyrlyst og en svær bag med ishockeyutstyr. De sportslige minnene er mange og de vil svensken kunne skryte av når han om mange år havner på gamlehjemmet.

Men, kanskje aller sterkest for Max Davis-Lind er vissheten om at livet hans i 2019 er langt rikere enn det var da han i sin tid kom. Nå har han både forloveden Mari-Elena Dragly og datteren Nellie (2) og sønnen Hugo (6 mnd).

– Jeg har funnet lykken på alle måter, både på og utenfor ishallen. Det var slett ikke dette jeg så for meg da jeg ankom Narvik første gang, erkjenner han.

– Hvor lenge planlegger dere å bli værende?

– Foreløpig har vi ingen andre planer enn å bli her, forsikrer han.

Dermed får nok Arctic Eagles fortsatt nyte av erfaringene til den jordnære svensken. Og godt er det.

Artikkeltags