Håkon (19) har tatt fotballnorge med storm. Snart starter profflivet: – Det blir veldig spennende

Håkon Evjen (19) har tatt Eliteserien med storm i 2019, han er toppscorer i Glimt og om noen uker fortsetter karrieren i Nederland.

Håkon Evjen (19) har tatt Eliteserien med storm i 2019, han er toppscorer i Glimt og om noen uker fortsetter karrieren i Nederland. Foto:

Håkon Evjen (19) har tatt Eliteserien med storm i 2019, han er toppscorer i Glimt og om noen uker fortsetter karrieren i Nederland. Nå er den fotrappe unggutten en av kandidatene til å bli Årets Nordlending.

DEL

Årets Nordlending- Det er jo veldig artig å være en del av en sånn nominasjon. Jeg lurer mest på hva som er årsaken til at jeg ble nominert, undrer Evjen selv om det faktum.

Mest sannsynlig skyldes nominasjon både at Glimt har prestert en bunnsolid sesong i Eliteserien, og det faktum at han selv har sjarmert store deler av Fotball-Norge med blendende offensive detaljer i mange kamper.

– Alle ekspertene dømte oss på nedrykksplass. Vi har gjort spådommene til skamme. Vi kan bli nummer to, tre eller fire denne sesongen. Det er uansett en meget sterk prestasjon, påpeker 19-åringen.

Han har spilt i flere posisjoner offensivt i et sprudlende Glimt-mannskap. Og kort tid før det hele er over står unggutten fra Narvik med 12 scoringer i serien.

Nederst i saken kan du stemme på din favoritt til prisen Årets Nordlending.

– Har tatt store steg

– Hvordan føler du selv at du har utviklet deg fra i fjor til i år?

– Jeg synes jeg har utviklet meg i de fleste fasene av spillet og har tatt store steg. Jeg synes det var vanskelig å markere meg forrige sesong. Jeg er blitt mer voksen. Jeg ble operert i lyskene i vinter og følte meg mer moden da denne sesongen startet, forklarer han.

Med en mer moden Håkon Evjen på laget har da også de helgule fra Bodø framstått som et annet lag i 2019. Et positivt lag som har i mange perioder har spilt feiende flott angrepsfotball.

– Jeg håper vi har underholdt publikum. Jeg synes iallfall vi har spilt offensiv, fartsfylt og positiv fotball. Vi har spilt en type fotball jeg selv liker. Det er det jeg er mest fornøyd med i forhold til det vi har prestert som lag i 2019, medgir han.

– En del av virkeligheten

Storspillet for Glimt har ikke gått upåaktet hen. Etter hvert som spillere har blitt rundlurt med lekre, tekniske detaljer. Etter hvert som lange defensive løp har blitt avsluttet med viktige gjenvinninger og etter hvert som stadig flere baller har havnet i nettet bak motstandernes målvakter, så har Håkon Evjen stadig oftere blitt et yndet intervjuobjekt blant sportsjournalister.

– Pågangen fra media lever jeg godt med. Det er en del av virkeligheten som fotballspiller. Jeg føler selv jeg har klart å bevare både bakkekontakt og konsentrasjon underveis. Jeg har vært meg selv, smiler han.

Og nettopp det har han jo bevist gjennom fortsatt å spille godt i kamp for Glimt.

Solid ballast i bagasjen

Talentet var det ingen som undervurderte med den ballasten han hadde fått med seg i bagasjen etter mer enn 10 års trening med pappa Andreas. 19-åringen har vært i konstant utvikling siden han flyttet fra Narvik til Bodø.

Storspillet for Glimt har også medført at 19-åringen har vært fast i startoppstillingen blant utenlandsproffer og eldre spillere på U21-landslaget. Årets sesong i Norge synger på siste verset. For Håkon Evjens del vansker det ingen ferie i det fjerne med det aller første.

– Jeg flytter snart til Nederland og AZ Alkmaar. Jeg gleder meg utrolig. Jeg håper å fortsette utviklingen på en naturlig måte. Dette føles som et riktig steg å ta for min del. Det blir veldig spennende, avrunder Håkon Evjen – en ung, sprudlende og flott kandidat til å vinne Årets Nordlending.

Artikkeltags