Disse kan bli «Årets Nordlending»

Det var ei rekordlang navneliste juryen måtte jobbe seg gjennom før de til slutt satt igjen med ti kandidater som alle er ett skritt nærmere å bli «Årets Nordlending».
Publisert

Da fristen for å nominere kandidater hadde det nemlig kommet inn forslag på hele 202 navn, noe som er rekord.

– Det har vært foreslått en rekke gode kandidater fra hele fylket. Og med alle navnene vi har fått inn er jeg sikker på at vi kunne laget flere gode lister, sier Mariann Meby i Bodø Næringsforum.

– Vi mener at vi har klart det som har vært målet vårt, å lage en liste som har stor bredde i kandidatene, sier fylkesordfører Sonja Alice Steen.

– Her finner vi folk som har stått bak sterke prestasjoner, både i villmarka og i kulturverdenen. I tillegg har vi funnet fram til noen av hverdagsheltene som på hver sin måte har bidratt til samfunnet. Vi har funnet fram til en liste som har både kjente, og kanskje mer ukjente personer. Denne kombinasjonen gjør at vi føler vi har funnet fram til en svært spennende liste, sier Eivind Undrum Jacobsen, distriktsredaktør i NRK Nordland.

Tidligere vinnere

2002: Ulf Larsstuvold

2003: Øystein Gåre

2004: Odd Eriksen

2005: Amanda Hegge Jensen

2006: Rognankompaniet

2007: Shirley Bottolfsen

2008: Malin Arntsen

2009: Runar Berg

2010: Hans Edgar Furfjord

2011: Geir Arne Johannesen

2012: Halvdan Sivertsen

2013: Knut-Eirik Dybdahl

2014: Erlend Elias Bragstad

2015: Sverre Håkon Evju

2016: Marion Anne Knutsen

2017: Marcus og Martinus Gunnarsen

Rekord

I år hadde altså juryen 202 navn å velge mellom, mens de i fjor fikk inn forslag på 197 navn. Året før kom det inn forslag på 126 personer.

– Det har vært fantastisk å se engasjementet ute i befolkningen. Og det har vært en flott kombinasjon av hardt arbeid med å finne fram til ti kandidater, samtidig som det har vært inspirerende å se det gode engasjementet og tiltakslysten som nordlendingene viser, sier Jan-Eirik Hanssen, sjefredaktør i Avisa Nordland.

Juryen: Juryen for kåringen av Årets Nordlending 2018 består av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, fylkesordfører Sonja Alice Steen, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK og direktør Mariann Medby i Bodø næringsforum.Foto: Tom Melby

Juryen: Juryen for kåringen av Årets Nordlending 2018 består av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, fylkesordfører Sonja Alice Steen, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK og direktør Mariann Medby i Bodø næringsforum.Foto: Tom Melby

Takk

Juryen rekker en stor takk til folket i Nordland for bidragene.

– De er helt avgjørende for oss.

Nå går arbeidet inn i en ny fase, og også her er juryen avhengig av hjelp fra Nordlands befolkning.

For tradisjonen tro bes også folket om hjelp til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne. Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett der man kan gi sin begrunnelse for valget. Disse blir vektlagt i utvelgelsen.

Det er også mulig å stemme per SMS. Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme.

Avstemningen avsluttes 10. desember klokken 10. Hvem som kåres til Årets Nordlending i år, offentliggjøres like før jul.

Kandidatene er:

  • Erik Plener, Narvik
  • Ivana Steiro, Nesna
  • Christian André Pettersen, Bodø
  • Hill-Marta Solberg, Sortland
  • Sondre Justad, Vågan
  • Hege Kristin Bang, Rødøy
  • Joar Leivseth Ulsom, Rana
  • Julie Voktor Pedersen, Sortland
  • Arild Olsen, Bodø
  • Johanne Grønbech, Vestvågøy

Artikkeltags