Juryen har bestemt seg. Årets Nordlending-finalistene er klare

Jury: Eivind Undrum Jacobsen, Ingelin Noresjø, Jan-Eirik Hanssen og Mariann Meby har funnet fram til de ti kandidatene som kan bli Årets Nordlending 2019. Kandidatene presenteres fredag. foto: Tom Melby

Jury: Eivind Undrum Jacobsen, Ingelin Noresjø, Jan-Eirik Hanssen og Mariann Meby har funnet fram til de ti kandidatene som kan bli Årets Nordlending 2019. Kandidatene presenteres fredag. foto: Tom Melby

Juryen har bestemt seg. Fredag får du vite hvem som kan bli Årets Nordlending 2019.

DEL

NRK Nordland og Avisa Nordland deler også i år ut hedersprisen Årets Nordlending, til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.

For to uker siden ba AN og NRK folket i Nordland om å sende inn sine forslag - og folket innfridde.

Totalt kom det inn over 700 ulike forslag, fordelt på 189 forskjellige kandidater.

- Også i år ble det utfordrende å velge hvem som skulle bli de endelige kandidatene. Jeg skulle ønske vi kunne løftet frem 20 stykker. Minst. Og vi har gått gjennom samtlige kandidater vi har fått inn forslag på, sier jurymedlem Mariann Meby i Bodø Energi.

Presenteres fredag

Som alltid er det ti endelige kandidater som kan stikke av med hedersprisen.

- Vi har funnet fram til ti gode kandidater fra hele Nordland, sier regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK.

Fredag avsløres det for folket hvem som er plukket ut som kandidater.

Det skjer på an.no og på nrk.no/nordland klokka 08.45.

Takker folket

Det kom altså inn forslag på 189 ulike kandidater. I fjor var det rekordmange 202 navn å velge mellom, og i 2017 var 197 ulike navn inne til vurdering hos juryen.

- Det har, som alltid, vært fantastisk å se engasjementet ute i befolkningen. Vi har hatt en vanskelig jobb med å finne fram til ti kandidater, samtidig som det har vært veldig inspirerende å se det gode engasjementet som har kommet fra folk der ute, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Nå går arbeidet inn i en ny fase. Når kandidatene presenteres fredag åpnes det også for at folk kan gi sin stemme til kandidatene.

Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett, der man kan gi sin begrunnelse for valget.

Hvem som til slutt blir Årets Nordlending offentliggjøres i AN og hos NRK like før jul.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken