Nærmer seg siste sjanse for å si din mening

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rundt 4000 stykker har allerede sagt sin mening om hvem de mener fortjener å kunne kalle seg «Årets Nordlending 2018», og vil du gjøre det samme bør du få opp farten.

Mandag klokka 10 går nemlig fristen ut for å stemme på én av de ti kandidatene til tittelen «Årets Nordlending».

Du kan lese alt om kandidatene på an.no/nordlending. Der kan du også gi din stemme.

Her følger noen av begrunnelsene som har kommet inn på kandidatene

Kandidat nr. 1: Erik Plener

«Fordi han har klart å samle hele Nord-Norge til noe som kan skape både ringvirkninger for alle, og ikke minst godt samarbeid og samhold på tvers av kommunegrensene!»

«Å samle Nord-Norge er ingen enkel oppgave. Ønsket om å arrangere tidenes mest spektakulære alpintVM klarte nettopp det. Tenk på hvordan selve #Narvik2027 blir når det dukker opp 10 tusen mennesker på festen for levering av søknaden! Mannen med planen og en stødig hånd på rattet er definitivt årets nordlending!!»

Kandidat nr. 2: Ivana Steiro

«Hennes utrettelige arbeid for å skape noe i strøk som er dømt nord og ned av «eliten». Det å skape lønnsomme arbeidsplasser i distriktene styrker oss som har valgt å bo å arbeide her.»

«Fantastisk dame med bein i nesa som bestemte seg for å bli nordlending og ble det!!! Hun har gjort en stor forskjell i lokalsamfunnet på Tomma og utvikler bedriften og øysamfunnet ved å finne arbeidstakere fra inn- og utland som elsker å leve i pakt med naturen på den vakre øya, omfavner de barske mulighetene og som ønsker å bli nordlendinger akkurat som hun selv!!!»

Kandidat nr. 3: Christian André Pettersen

«Han har virkelig gjort seg fortjent til denne prisen. Hardt arbeid og driv siden han var liten gutt. Er blitt et stort navn etter hvert. Velfortjent! Denne mannen blir å nå svært langt i internasjonal sammenheng.»

«C A Pettersen har fra veldig ung alder, tross mye motgang, uten å klage – benyttet sin fantastiske stålvilje som ledestjerne mot å lykkes som kokk i verdensklasse. Han er ung, lovende og er glimrende forbilde for unge mennesker»

Kandidat nr. 4: Hill-Marta Solberg

«Den som jeg på denne lista tror fortsatt vil jobbe sterkt for et rettferdig demokratisk styre i Nordland og i resten av Norge. Og faktisk en veldig viktig faktor i disse kapitalistiske og selviske tider folk opplever nå. Hun fortjener en slik utmerkelse for sitt lange engasjement i norsk politikk.»

«Hill -Marta har stått på for Nordland i lang tid og på ulike arenaer. Ho har utmerket seg ved å ikke ville ha fokus på seg selv, men på sakene hun har jobba for og hun har møtt mennesker med respekt og behandlet alle likt. Ikke alle vet hva det har kostet, men i alle disse årene er reisetid og bortetid fra familie vært en del av hennes hverdag. Hun fortjener vår store takk og er virkelig verdig prisen. Takk Hill – Marta!»

Kandidat nr. 5: Sondre Justad

«En ekte nordlending som snakke om følelser og ærlighet, et tabu for mange, men han e også en viktig markør i samfunnet som vise at mangfold e helt naturlig, og noe man skal være stolt av, enten det berøre en sjøl eller noen man e glad i ! ☺»

«Fantastisk person med fantastisk personlighet. Hvis alle hadde vært så åpen og ikke redd for å snakke om ting, og hvis alle hadde vært som Sondre Justad, da hadde verden vært en bra plass.»

Kandidat nr. 6: Hege Kristin Bang

« Hege er rett og slett rå som revysjef, revyartist og med sitt arbeid for å rekruttere gamle og ikke minst yngre artister inn i revymiljøet. I revymiljøet er det rom for å lære, være annerledes, uhøytidelig og man får vokse med oppgavene. Hege bidrar til den løstsittende, svært lettleende og gærne sjargongen innad i revylaget, og til humoren som revylaget etter hvert har markert seg med i revynorge. Hun har i tillegg giftet seg med den fødte revymann OG produsert 4 allerede svært lovende revyartister selv. Unike revyfamilien Bang! Heia Hege!»

«Hege har i mange år vært aktiv i driften av barneidretten i idrettslaget i Tjongsfjord. Hun er flink til å få elevene til å føle seg sett og verdifull, uansett både skoleelevene og ungene i barneidretten. Hun har unger selv som deltar i fotball, og hun er ofte med på kamper rundt omkring. I revylaget har hunn alltid vært aktiv og inkluderende. Alle disse tingene deltar hun med uten noen som helst form for betaling, noe de fleste ellers ville kreve. Ungene på skolen elsker henne, og hun er respektert av alle.»

Kandidat nr. 7: Joar Leviseth Ulsom

«Det er en stor bragd og imponerende å ha vunnet verdens lengste hundeløp, som andre nordmann i historien, i en alder av 31 år, alene med hundene og uten hjelp i villmark og ekstremvær. Særlig i en konkurranse hvor det er en bragd i seg selv bare å delta, og å fullføre løpet. Det legges ned mye tid, trening og innsats i dette, og det er stort fokus på dyrevelferd og godt hundehold. Jeg mener at Ulsom mestrer dette godt. Ulsom framstår som et forbilde og en inspirasjon for mange, i lokalsamfunn både i Norge og i Alaska. Derfor mener jeg at Joar Leifseth Ulsom fortjener å vinne denne prisen.»

«En utrolig prestasjon å vinne verdens lengste hundeløp, en prestasjon som dessverre ruver høyre på andre siden av Atlanteren enn her på berget, men som likevel er blant de største prestasjoner noen nordmann har gjort gjennom tidene.»

Kandidat nr. 8: Julie Voktor Pedersen

«Hun arbeider i et «minefelt» av fordommer og forventninger! Det skal styrke og mot til for å lykkes! DET motet har denne unge Nordlendingen. Hun er et flott forbilde for samtlige ungdommer/ voksne i landsdelen. Ikke bare for dem som spiller fotball, for alle! Derfor får hun min stemme!»

«Julie er ei tøff og målbevisst jente. Hun er ikke glad i oppmerksomhet rette mot seg selv, men har desto større fokus på de hun skal lede. Hun er god på å sette langsiktige mål og jobber systematisk mot det, uten å vingle. Det er bra at en pen, ung kvinne blir respektert for sin kompetanse i et mannsdominert miljø, noe som burde være en selvfølge, men som vi samfunn. ikke er i mål med ennå. Julie er et godt forbilde for både jenter og gutter.»

Kandidat nr. 9: Arild Olsen

«Arild Olsen er en svært dedikert mann med klare mål og en tydelig visjon, i tillegg har han et stort hjerte for de rundt seg. Han har i alle år vært unik i å lobbe tverrpolitisk til å lobbe til beste for barn, foreldre, ansatte og samfunnet for øvrig. Han er en mann som har satt store spor etter seg nå når han har trappet ned. Som tidligere styreleder i PBL er han et av de menneskene jeg har jobbet sammen med som jeg virkelig har lært mye av. Han holder høy standard i alt han gjør og har høy etisk bevissthet.»

«Har bevist at en jobber bedre og mer effektivt med påvirkning av sentrale aktører i Oslo FORDI man selv ikke er lokalisert i Oslo. «Du kan finpusse budskapet på morgenflyet, og det du ikke har fått gjort når kveldsflyet hjem går, det blir det ikke noe av ...»

Kandidat nr. 10: Johanne Grønbech

«Flott dame! Hun er hyggelig mot alle og er en gave til samfunnet. Hvis jeg kunne bytte mamma, hadde jeg bytta til henne!»

«Hun er et godt eksempel på et godhjerta menneske, sier aldri nei om noen spør om hjelp, bare et eksempel som å koke gomme til di eldre på sykehjemmet. Om noen trenger en hånd å holde i så er Johanne der. Hun lyser hverdagen opp før så mange, hun har et hjerte av gull. Å fortjener virkelig å få denne prisen.»

Artikkeltags