Gå til sidens hovedinnhold

Malin Arntsen

Artikkelen er over 12 år gammel

SMS med ANnordlending 8 til 2005.

Ingenting er umulig. Det umulige tar bare litt lengre tid.

Ordtaket er blitt et livsmotto for Malin Arntsen. Hun vet hva det vil si å måtte slåss for å nå fram. Da hjelpepleieren i 1996 gikk i gang med å rydde den gamle internatskolen på Rødøy, som i årene før hadde vært brukt til fjøs, var det få som trodde på hennes planer om en reiselivsbedrift på øya.

– Det har vært tøft å komme dit vi er i dag. Spesielt det å slåss mot byråkratiet og politikken om nødvendig infrastruktur, som burde være en selvfølge. Det hadde jeg ikke tatt høyde for da jeg startet, forteller Arntsen.

12 år etter tar den lille øyperlen med 200 innbyggere imot 20.000 turister i sesongen, og stadig flere ser det interessant å besøke Klokkergården.

Utvider. – Vi har gjester fra hele landet, og i år er første året vi har fått forespørsler fra utenlandske turoperatører, sier 36 åringen.

Og nå står en betydelig utvidelse for tur.

– I løpet av neste år planlegger vi å bygge et nytt spisested – Smia, få nye fasiliteter for kurs og konferanse, og utvide overnattingskapasiteten til 60-70 sengeplasser. Vi utvider også flytebryggen for fritidsbåter og bygger fast kai for å kunne ta imot større båter, cruise og yachter, forteller hun.

Økt etterspørsel, men også en erkjennelse av hvor sårbart livet er, har vært drivkraften for å satse nye millioner på øya.

– Da jeg ble rammet av kreft for 3-4 år siden forsto jeg hvor viktig det er å dra inn flere aktører og utvikle bedriften slik at den kan stå på egne føtter, og ikke være avhengig av en person. Det gjør vi nå. Vi har også et tett samarbeid med fem andre aktører på øya som jobber for å utvikle Rødøy til et attraktivt reiselivsmål. Vi har folkene, maten og naturen. Alt ligger til rette for å lykkes, sier hun.

To jobber. Hennes pågangsmot, erfaring og engasjement er blitt lagt merke til. Ikke bare lokalt, men også nasjonalt. Som en av ti bedriftsutviklere i landet ble hun invitert til Skaugum for å fortelle kronprinsparet om sin forretningsidé og hvilke utfordringer bedrifter i distriktene står overfor. Hun ble også for to år siden headhuntet til å skape ny aktivitet på Svartisen. Jobben som daglig leder på Svartisen kombinere hun i dag med samme stilling på Klokkergården.

– Det er tidkrevende, ja, men samtidig veldig spennende og utfordrende, og ikke minst berikende, avslutter hun.

  • Gründer og driver av Klokkergården på Rødøy.
  • Entusiastisk talskvinne for hjemstedet og reiselivsnæringa, og har utmerket seg lokalt og nasjonalt.
  • Er også daglig leder av Svartisen AS, og er pådriver for å utvikle turistattraksjonen Engenbreen.

For å stemme på Malin Arntsen, sender du en sms med ANnordlending 8 til 2005.