Disse ti kan bli Årets Nordlending

Dette er kandidatene til Årets Nordlending

Dette er kandidatene til Årets Nordlending

Artikkelen er over 5 år gammel

Juryen: – De har satt Nordland på kartet.

DEL

Det er ingen «superkjendiser» blant årets kandidater, men alle gjør de oss stolte av å kunne kalle oss nordlendinger.

TRYKK HER FOR Å SE ALLE KANDIDATENE OG FOR Å STEMME PÅ DIN KANDIDAT!

En homofil lulesame, en kreftsyk kalenderpike, to SALT-prosjekter, en ung sangstjerne og en nobel herremann er blant kandidatene til «Årets nordlending 2014». De ti kandidatene har tilsynelatende ikke så mye til felles, men:

– Alle sammen har de satt Nordland på kartet, både nasjonalt og internasjonalt, og de bygger stolthet rundt om i fylket, oppsummerer Tone Kunst, distriktsredaktør i NRK Nordland.

Kunst har, sammen med Silje Brandvoll, informasjonssjef i Widerøe, Hill-Marta Solberg, fylkesmann i Nordland og Jan-Eirik Hanssen, sjefredaktør i Avisa Nordland, plukket ut ti kandidater som skal kjempe om den gjeve tittelen.

Stor bredde

Selv om det ikke er mange A-kjendiser på lista i år, representerer kandidatene akkurat det de skal: Hele fylket, alle næringer, begge kjønn og alle aldersgrupper.

– Disse menneskene representerer bredden i samfunnet, fra næring til idrett og kultur. Det har heller ikke vært noe problem å finne kandidater fra hele fylket i år. Lofoten, for eksempel, er representert med hele tre kandidater. Jeg føler meg sikker på at store deler av fylket vil finne «sin» kandidat å slutte opp om, og det er jo en av hovedhensiktene med kåringen, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.

Nordnorsk skaperlyst

Blant kandidatene er narvikmannen Harald Kuraas, som har vært med på å bygge opp ishockeysporten i malmbyen, SALT Lofoten-gründerne Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Elise Tønnessen Busch, som tidligere i år ble kåret til «Årets gründerkvinne» og musikkentreprenør Erlend Mogård-Larsen, som har gitt nordnorsk kunst og gedigne fiskehjeller både nasjonale og internasjonale spaltemillimeter.

– Årets liste den sterkeste noen gang når det gjelder personlig skaperkraft, mener sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Fjerner tabuer

Kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad fra Storjord i Tysfjord bruker humor og «glam» for å formidle budskapet: Vær den du er. Liv Kari Antonsen fra Straumen i Sørfold mistet håret etter å ha fått brystkreft. Med kalenderen «Mer naken enn naken» er målet å bryte ned tabuer rundt kvinner uten hår og samle inn penger til kreftforskning. Filmskaper Solveig Melkeraaen har gitt et ansikt til psykisk sykdom og – kanskje aller viktigst – formidlet at det finnes en vei ut av det.

– Jeg synes det er ekstra flott at flere av kandidatene i år byr på seg selv for å fjerne tabuer, sier Silje Brandvoll.

146 forslag

I år hadde juryen et ekstra stort arbeid. Rekordmange var nominert, det kom inn 146 forslag til kandidater.

Kåringen fant for første gang sted i 2002, og den første vinneren var Ulf Larsstuvold. Fra 2009 av ble prisen et samarbeid mellom NRK Nordland og Avisa Nordland.

Målet er å løfte fram prestasjoner, gjerninger og engasjement hos folk fra eller bosatt i Nordland.

Du bestemmer

Tradisjonen tro, ber juryen om hjelp fra Nordlands befolkning. Og fra og med nå og fram til 12. desember klokka 10.00 er det mulig å stemme på akkurat den kandidaten du mener fortjener hedersprisen Årets Nordlending.

- Vi oppfordrer til å stemme på nett hvor man kan gi sin begrunnelse. Juryen legger vekt på disse når den endelige vinneren skal kåres.

Dette kan gjøres på to måter. Enten på nett. Da trykker du bare her for å komme til stemmesiden. Her vil du også få mer informasjon om hver enkelt kandidat.

Du kan også stemme på SMS. Da sender du en tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005.

Eksempel: ANnordlending 5 og send det til 2005 for å stemme på kandidat nummer 5. Det koster tre kroner per stemme på SMS.

Du kan stemme fram til fredag 12. desember klokka 10.

TRYKK HER FOR Å SE ALLE KANDIDATENE OG FOR Å STEMME PÅ DIN KANDIDAT

Artikkeltags