Deler med hele Røst

Fru Querini. Hildegunn Pettersen hadde selv en vesentlig rolle i operaen hun gjorde så mye for å få til, som kona til Pietro Querini, som ventet hjemme i Venezia. 
 Foto: Helge Grønmo

Fru Querini. Hildegunn Pettersen hadde selv en vesentlig rolle i operaen hun gjorde så mye for å få til, som kona til Pietro Querini, som ventet hjemme i Venezia. Foto: Helge Grønmo

Artikkelen er over 7 år gammel

Hun var initiativtaker og pådriver for Querini-operaen på Røst – nå kan Hildegunn Pettersen bli hedret av hele Nordland for det.

DEL

– Denne nominasjonen «forfølger» meg, alle på Røst er så stolte. Jeg deler jo denne nominasjonen med hele befolkningen på Røst, sier Hildegunn Pettersen (43), glad og stolt over å være en av kandidatene til «Årets Nordlending».

Det er hennes arbeid i fem år med å få til «Querinioperaen» på Røst som har gjort at hun er nominert. Operaen ble en formidabel suksess, både kunstnerisk og for kulturlivet i Nordland.

– Jeg har aldri vært så involvert i noe før, og det ble jo en enorm prosess. både givende og lærerik. Og nå er arbeidet i gang for å bringe prosjektet videre. Drømmen er å få til forestillinger i Italia, i Sandrigo som er Røsts vennskapsby, og i Venezia som er byen Pietro Querini kom fra. Men det er langt fram dit ennå, sier Hildegunn Pettersen.

2014

– Det var en enorm fellesentusiasme på Røst for dette, og vi håper den fortsetter, sier hun. Det er allerede planer om at i 2014 skal suksessen med operaoppføring på Røst kunne gjentas.

– Vi var og er jo helt avhengige av at alle stiller opp, og slik som dette ble gjennomført var det så flott stemning hele veien, ikke noe gap mellom profesjonelle og amatører, sier hun. Det som forhåpentlig skal skje videre betegner Hildegunn Pettersen som «å foredle kulturskatten».

Den sanne historien om de skipbrudne på Røst i 1432 er en viktig del av kulturarven.

– En fortsettelse er også et uttrykk for hva vi kan få til i Nordland i moderne tid, et uttrykk for hva den moderne nordlendingen står for, og det gjelder ikke minst i det viktige krysningspunktet mellom kultur og næring som hele dette prosjektet også er uttrykk for. Dette er både sprekt og moderne, sier Hildegunn Pettersen.

Pedagog

Sangeren fra Røst er til daglig delvis sangpedagog og delvis frilanser, med oppdrag over hele landet, men mest i Oslo-området. Tidligere arbeidet hun flere år ved Bårdar-akademiet, en privat skole for dans og musikkteater.

Nå er hun ansatt ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, en ganske ny privatdrevet høgskole, godkjent for å kunne gi unge talenter bachelorgrad i musikkteater.

– Veldig bra og veldig spennende at det har blitt noe sånt, sier Hildegunn Pettersen som ellers synes det er tøft å være frilans-sanger. Men hun får den mengden oppdrag hun vil ha.

Og nå skal hun snart synge i Bodø, først på operapub kommende torsdag, og på en romjulskonsert med Bodø kammerkor i romjula.

Hvem bør bli Årets nordlending? Her kan du se lista over kandidater og gi din stemme.

Artikkeltags