Årets nordlendinger

Artikkelen er over 12 år gammel

Det var aldri noen tvil om hvem som var folkets favoritt.

DEL

Årets nordlendinger har ikke bare satt Rognan og fylket på kartet, men markert seg over hele landet.

Ti glade herrer fra Rognan har i løpet av noen måneder blitt hele Norges nye kjæledegger. Ikke bare tok de tv-seerne med storm med sitt gode humør og sjarmerende vesen. Avisa Nordlands lesere har stemt dem fram som sine store favoritter, for deres ekthet, ærlighet og ikke minst pågangsmot. Over en tredjedel av stemmene som kom inn gikk til kompaniet fra Rognan.

– Å få denne prisen betyr mye for oss. Vi er beæret, sa et strålende opplagt kompani da Avisa Nordland møtte dem på Rognan hotell i går formiddag.

Når andre gjester blir klar over at kompaniet er samlet på hotellet for å overrekkes prisen av sjefredaktør Tone Jensen strømmer det på med gratulasjoner.

– Vel fortjent, kommer det samstemt fra et av kaffebordene.

Helt utrolig.

Knut Harald Hansen omtaler det siste halve året som et sant eventyr. Han har litt problemer med å ta inn over seg alt som har skjedd.

– Først blir vi kåret til årets nykommere av Se & Hør. Nå er vi kåret til Årets Nordlending av Avisa Nordland. Jeg tror vi trenger litt tid på å fordøye alt som har skjedd dette året, sier han og får støtte fra Trond Bakke.

– Helt utrolig. Jeg er djevelsk glad nå, smiler Trond.

Fra å leve et forholdsvis anonymt liv på Rognan er kompaniet i dag blitt norgeskjendiser. De kan knapt bevege seg på Carl Johan uten at de omringes av autografjegere.

– Det er helt vilt, sier revygjengen som attpåtil har sjarmert finere Frogner-fruer i senk med sitt show.

– Å stå på scenen og få stående applaus kveld etter kveld kan ikke beskrives. Det er helt vanvittig, sier Trond Bakke.

Alt er mulig.

Sjefredaktør Tone Jensen var på vegne av juryen ikke i tvil om at prisen var vel fortjent.

– Dere er symbolet på at alt er mulig. En fantastisk gjeng og ikke minst fenomenale ambassadører for hjemstedet. Det er ikke vanskelig å se at det er ekte kjærlighet dere viser for Rognan, sa Jensen mens hun overrakte skulptur og diplomer til den muntre gjengen, som ikke vil nøye seg med suksessen de nå har på Chat Noir.

– Vi må svi mens jernet er varmt og har mange planer for å holde kompaniet i gang, sier Paul Gunnar Jansen og forteller at kompaniet jobber mye med revyplanene som de vil presentere 23. juni - selvsagt på Rognan.

– Kan publikum forvente nye strippeshow når dere kommer til Nord-Norge?

– De kan forvente mer enn det, flirer Håvard og Paul Gunnar Jansen - brødreparet som startet eventyret fra Rognan.

– Har dere gjort alt for Rognan nå?

– Nei, kommer det samstemt fra hele kompaniet. Vi har enda masse igjen å gi, smiler guttene før de gjør seg klar til fotosession med prisen og diplomet på at de er Årets nordlending 2006.

Artikkeltags