Alene for de ensomme

Artikkelen er over 12 år gammel

For Shirley Bottolfsen er det viktigste med julen å gi ensomme og fattige et lite lyspunkt. Selv feirer hun julaften helt alene.

DEL

Du kan ikke ha unngått å se den irske damen i rødt og grønt i Glasshuset. Neste år er det 20 år siden Shirley Bottolfsen i det små begynte å samle inn penger. Siden har det bare ballet på seg. Det er andre gang Shirley er nominert til årets nordlending og kanskje blir det nettopp hun som vinner folkets og juryens dom.

– Det hadde vært artig å bli årets nordlending. Uansett er det en kjempestor ære å bli nominert. Det er jo så mange nordlendinger som gjør en fantastisk jobb, smiler den alltid så blide Shirley.

Hittil regner hun med å ha samlet inn sju millioner kroner på sine mange aksjoner, men vil ikke ta noe av æren for den bragden.

– Jeg spør aldri folk om penger. De kommer til meg om de ønsker å gi. Det sier jo alt om givergleden til bodøfolket, påpeker hun.

Lottodrøm.

Shirley Bottolfsen omtaler året som har gått som ett av hennes mest fantastiske siden hun kom til landet for snart 50 år siden. I romjulen sendes filmen om Shirley på TV2. Den har fått tittelen «Julenissen kommer fra Irland». Ved hjelp av gode sponsorer har hun gitt 90 fjernsynsapparater til Nordlandssykehuset. Nå er målet å skaffe til veie en parabol slik at pasientene kan få inn flere kanaler. Det håper Shirley å klare ved hjelp av å prikke inn sju rette i Lotto.

– Jeg er en ivrig lottotipper for tiden. Det hadde vært fantastisk å vinne, smiler Shirley og påstår at hun ofte får ønskene sine oppfylt.

– Det har skjedd utallige ganger at jeg har manglet penger til ett eller annet prosjekt og plutselig har de kommet, smiler hun håpefullt.

Sliten og lykkelig.

Men nå er det ikke parabolantenne som opptar 71-åringen. 22. desember må alt av innsamlinger være ferdig for da begynner Shirley å kjøre ut mat og julegaver. Da går det slag i slag helt fram til julaften. Først klokken ti om kvelden, mens andre er gode og mette etter å ha fortært julematen, er Shirley hjemme i Hålogalandsgata. Da kommer hun til et tomt hus, men det er slik hun vil ha det.

– De to siste årene har jeg sendt mannen min sørover til barn og barnebarn. Jeg vil ikke han skal sitte hjemme alene hele julen, mens jeg er fullt opptatt med mitt. Når første juledag kommer er jeg som en ballong luften har gått ut av. Totalt utslitt, men samtidig et lykkelig menneske. Da er det uendelig godt å bare være hjemme, helt for meg selv, avslutter Shirley Bottolfsen.

Artikkeltags