Tradisjonen tro ble det gjort heder på vinneren med en direktesendt seremoni også i år. Avisa Nordland og NRK Nordland har de siste årene samarbeidet om utdelingen, så også denne gang.

Klokken 13.00 ble det klart at Lind er vinneren av Årets Nordlending 2019.

Ramona Lind er Årets Nordlending 2019

Selv om det ikke ble rekord, avga totalt 8800 sin stemme om hvem som skulle krones med tittelen i år. Det ble betydelig flere enn i fjor da kun halvparten stemte.

– Vi takker folket i Nordland for engasjementet de har vist gjennom å foreslå navn og stemme på kandidatene. Vi takker også for mange gode begrunnelser, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i AN.

Dette var de nominerte til årets utdeling:

Kandidat 1: Håkon Evjen, Narvik

Har fått Bodø/Glimt for alvor på kartet igjen – både i Norge og Europa. Han kommer til å nå langt.

Et flott forbilde for ungdom.

Med hardt og målbevisst arbeid har han klart det få andre fra Narvik eller Nordland har oppnådd tidligere – at klubber i Europa kjemper om hans underskrift.

Kandidat 2: Mona Mosti, Fauske

Mona og folkene rundt har over flere år gjort en fantastisk innsats for å løfte Sulitjelma destinasjon, både som skisted og på sommerstid. En langsiktig innsats over mange år med å etablere og vedlikeholde løyper i all slags vær og til all slags tider, har lagt grunnlag for bl.a. Kobberløpets suksess og den øvrige tilretteleggingen som skjer på Jakobsbakken og Daja.

Hun står i bresjen for en ny optimisme og ny næring i det tidligere gruvesamfunnet Sulitjelma.

Satser i et lite område med få folk. Får til det hun vil. Til og med landslaget har hun hatt på besøk flere ganger, og flere blir det.

Kandidat 3: Max Davis-Lind, Narvik

Han er en flott person som bidrar på hockeybanen, både på egne kamper og treninger, men også på barnetreninger. Det er alltid ekstra bra når Max er på barnetreningene. Han er et godt forbilde.

Har gjort en fantastisk innsats med Artic Eagles både som spiller og trener. Han har vært med å sette Narvik på kartet.

Et stort forbilde for barn og unge med sitt engasjement og sin framtoning.

Kandidat 4: Lisa-Marie Karlseng Utland, Rana

En meget god ambassadør for Rana og Nordland med det hun driver med.

Ei jente som har jobbet seg opp med mange utfordringer på veien. En fantastisk innsats og en veldig god ambassadør for jentefotballen og for Nordland.

Hun har etablert seg på landslaget og blitt toppscorer i Allsvenskan. Nå har hun dratt over til England og begynt å hamre inn mål for Reading. Et stort forbilde for mange unge jentespillere.

Kandidat 5: Gøran Aamodt, Bodø

En ildsjel for kultur og musikk over så lang tid.

Parkenfestivalen er i mine øyne noe av det største som skjer i Nordland, og ikke minst viktig for kulturen. Det å sørge for at festivalen blir like bra hvert eneste år er noe Gøran i spissen bør få mye skryt for.

Han deler av seg selv og gjør så mye fint for andre. En magisk person som alltid er glad. God å snakke og behagelig å høre på.

Kandidat 6: Ramona Lind, Sortland

Få har stått opp for sin sak på denne måten. Det å miste sitt eget barn, gjør en spesielt sårbar. Da står det respekt av å følge saken til beste for dem som kommer etter.

Hun er med på å fokusere på noe som kan berge mange liv i trafikken.

Ramona Lind har frontet et viktig sak for større sikkerhet på norske veier. Hun har dessverre erfart hva mangel på dette kan medføre, og på tross av tapet av sin sønn, har hun greid å fronte dette, for å hindre at andre skal rammes av denne type ulykker.

Kandidat 7: Mohamed Hussein Dirsche, Vågan

Det er modig å gå inn i et bygg som brenner for å redde et liv samtidig som du setter ditt eget liv i fare.

Gutten er en HELT, noe mer begrunnelse trengs ikke.

En heltedåd som fortjener og smykkes så mye den bare kan.

Kandidat 8: Jenny Myklebust, Nesna

Jenny er småbarnsmor og yrkesaktiv, men har på vegne av hele regionen, ja, oss alle, kastet seg ut i en vanvittig kamp for framtida til hjemstedet sitt og for hele Helgeland. Hun står på 24/7.

Jenny er den av kandidatene som etter min mening har gjort mest for folk flest. Hun bruker all sin tid utenom jobb og familie på å redde et distrikt fra å bli frarøvet det kjæreste de har, nemlig jobben sin og lokalsamfunnet rundt. Hun er saklig og meget faglig dyktig i tillegg til at hun har et vesen som man bare må like.

Jenny og Folkeaksjonen gjør en urolig viktig jobb med å prøve å bevare høyere utdanning på Helgeland.

Kandidat 9: Håkon Skog Erlandsen, Rana

Håkon har en vanvittig stå-på-vilje! Og er et stort forbilde.

En flott ambassadør for musikk og ekstremsport i Nordland. Sympatisk fyr og en skikkelig tøffing.

På mange måter unikt det han gjør! En bra rollemodell for mennesker som ønsker å nå toppen (ene), bokstavelig talt. Kjenner jeg ham rett er det mye mer i vente.

Kandidat 10: Nilofar Nori, Hadsel

Hun er et forbilde for alle, særlig minoritetskvinner, som ønsker å engasjere seg.

Hun gjør en fantastisk jobb for nærmiljøet i Hadsel.

Arbeidet Nilofar gjør er viktig og bra for både hele fylket og kommunen hun jobber i. Ellers er Nilofar ei grepa flott og sterk kvinne.