Nylig ble det klart at superstjernen Mark Cavendish likevel ikke ville gjøre comeback etter sin Tour de France-skade under Arctic Race of Norway.

– Det var selvfølgelig litt kjedelig, men vi får bare være glade for at han egentlig hadde lyst til å gjøre comeback i Arctic Race, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal til Nordlys.

Nå er det klart at heller ikke Edvald Boasson Hagen stiller, slik det først var meldt.

– Det ville vært artig å kunne ha Edvald her, spesielt etter etappeseier i Tour de France, men det finnes ulike typer prioriteringer. Akkurat hva de (Team Dimension Data) har lagt til grunn for det, kan ikke jeg svare på – men det er nok en god grunn til det, sier Dybdal.

Lokal og nasjonal europamester

Til tross for et par forfall fra store profiler mener han at rittet har et sterkt nok startfelt, der blant annet Alexander Kristoff nok en gang kommer nordover – denne gangen som nybakt europamester.

Det er meldt inn tolv lag som til vanlig stiller i de store rittene som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta de España, så Dybdal mener kvaliteten er godt ivaretatt.

Kristoff er ikke den eneste europamesteren som stiller på startstreken i Troms denne uka.

Det gjør også tromsøgutten Andreas Leknessund, som vant juniorklassen av temporittet i Danmark i forrige uke. Han skal sykle «Morgendagens Helter»-rittet.

– Det er veldig fint at vi har to ferske europamestere med oss, både en lokal og en nasjonal, sier Dybdal.

Vil sprenge rekorden og lokke over 1000 unger til Tromsø sentrum 

Flere statsråder på besøk

ARNs daglige leder har travle dager før det hele braker løs med lagpresentasjon i Harstad onsdag og start fra Andørja torsdag.

– Vi er vel forholdsvis rolige, selv om det er detaljer som skal falle på plass, forteller Dybdal, som fredag kveld innlosjerer alle i Tromsø etter etapper i sør- og midt-Troms. Lørdag kjøres alle ut til Lyngen, der den tredje etappen går derfra og til Finnvikdalen – før alt rundes av i Tromsø søndag.

Til avslutningsdagen er både kulturminister Linda Hofstad Helleland og statsminister Erna Solberg meldt inn, mens forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide skal besøke Bardufoss fredag.

– Vi har flere kameraer enn noen gang før som følger rittet, og alt skal egentlig være tilrettelagt for en god konkurranse. Nå håper vi bare at det blir en opplevelse for publikum og at vi klarer å lage en ny, god folkefest – og at alle plassene vi skal besøke er med på å gjøre det samme, sier Knut-Eirik Dybdal.

Tilbyr gratis «tur» med Hushovd: – Blir det helt crazy, må vi tenke litt