Bekreftet: Løypa blir som forventet: Det hele starter i Lofoten, går via Vesterålen og avsluttes i Ofoten. Rittet varer fra 15.–18. august.

Etappe 1: Å i Lofoten–Leknes (182 kilometer)

Første etappe starter i Å i Lofoten til Leknes. Deretter sykles det en 30 kilometer lang runde forbi Leknes og tilbake gjennom Borg. Der venter en ny sløyfe på 15 kilometer før det hele avsluttes i sentrum av Leknes. Det betyr at sentrum av Leknes vil bli passert tre ganger på den første etappen.

Etappe 2: Henningsvær–Svolvær (168,5 kilometer)

Den andre etappen starter i Henningsvær og videre vestover til en runde rundt Gimsøya. Deretter går turen tilbake inn gjennom sentrum av Svolvær–og så videre til Fiskebøl. Der snur rittet igjen og tilbake til sentrum av Svolvær der avslutningen for den andre etappen vil finne sted.

Etappe 3: Sortland–Hadsel (176,5 kilometer)

I den tredje etappen forflytter sykkelrittet seg til Vesterålen, nærmere bestemt Sortland. Rittet går ut mot Myre og inn mot Sortland igjen etterfulgt av en runde gjennom sentrum. Deretter går ferden videre ut mot Stokmarknes, på vestsiden og videre til Melbo og gjennom sentrum. Etappen er planlagt å avsluttes på Storheia i Hadsel kommune.

Etappe 4: Lødingen–Narvik (166,5 kilometer)

Den fjerde og siste etappen i neste års ritt går fra Lødingen til Narvik. Ruten er fra Lødingen, over Tjeldsundbrua, via Grovfjord og Bjerkvik, over Hålogalandsbrua og tre runder, slik det ble syklet under finalen i 2015 i sentrum av Narvik og i Fagernesfjellet, før målgang i sentrum av Narvik

 

Remi Solberg i Vestvågøy kommune var naturligvis svært fornøyd.

– Jeg er så glad. Det er så flott å få Arcitc Race tilbake til Lofoten. Vi vet hva folket syns om slike arrangement. Jeg gleder meg utrolig masse. Vi skal lage folkefest så det holder, sier han til Lofotposten.

Det støtter Eivind Holst, ordfører i Svolvær

– Vi har hatt dette i hele Lofoten før, men da var start og mål i Svolvær. Vi får to etapper som har to forskjellige mål her i Svolvær, og arrangementet blir storslagent. Vi har visst dette en stund, så det er godt å få ut, smiler Holm.

Ambassadør, og verdensmester i sykling, Thor Hushovd gleder seg selvsagt stort til arrangementet han også.

– Jeg har kjempegode minner fra Lofoten da jeg var med og vant en etappe her i Svolvær i 2013. Lofoten er blitt en merkevare i det store utland og når syklistene får lov å sykle langs skjærgården og vise det til hele verden, blir det bilder vi alltid kommer til å huske, sier Hushovd.