Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsløse går sammen for kulturen. Legger særskilt vekt på unge artister

Artikkelen er over 1 år gammel

Da de vanlige oppdragene til teknikerne i Bodøs underholdningsbransje, gikk de sammen for å lage et dugnadsprosjekt.

Solparken Lydstudio og et utvalg av arbeidsløse teknikere fra underholdningsbransjen har startet opp dugnadsprosjektet "Pandemedia", skriver Glenn Berg på vegne av Pandemedia i en pressemelding.

- Da våre vanlige oppdrag forsvant i forbindelse med Covid-19 ble det gjort et valg, og valget ble så mye kompetanse som mulig å lage livesendinger fra Solparken Lydstudio i Bodø sentrum for å gjøre hverdagen til artister som er hardt rammet av nedstengningen litt lettere og nok en gang skaffe dem et livsgrunnlag.

Målet med prosjektet "Pandemedia" er å ha et åpent videostudio der blant annet artister, musikere og kunstnere kan få en profesjonell livestream uten økonomisk risiko for seg selv.

- Pandemedia livnærer seg av en forhåndsbestemt prosentandel av donasjoner fra publikum, resten går uavkortet til artisten. Vi kan i dag levere flerkameraproduksjoner enten fra vårt studio eller fra en valgfri location med profesjonelt utstyr av meget høy kvalitet.

Dugnadsprosjektet legger særskilt vekt på unge artister, og har i den sammenheng mottatt støtte fra Sparebanken Nord-Norge.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.