- I den daglige nyhetsdekningen har de små hverdagshistoriene en tendens til å bli prioritert ned. Det gjør vi noe med i vår nye serie

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

AproposDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære leser. I dag starter vi en ny serie her i Avisa Nordland. Vi skal ut i bydelene i Bodø. Her skal vi dokumentere hverdagslivet der folk bor. Gjennom hele den kommende uka skal vi formidle hva mennesker i Hunstad/Mørkved-området driver med og hva de er opptatt av. Det skal vi gjøre på an.no og i papiravisa, gjennom reportasjer, bildeserier og direktesendinger på ANtv. Jeg kan garantere at vi alle kommer til å bli kjent med mange nye og spennende mennesker.

I løpet av sommeren og høsten skal vi også gå tett på andre folkerike bydeler i Bodø. «Tett på» er også overskriften på satsingen vår. Idèen er ikke ny. Vi har tidligere, både i de to gamle avisene og i AN, gjort tilsvarende satsinger med utelukkende positiv respons. Vi skal lage saker som engasjerer alle våre lesere, ikke bare de som bor i de aktuelle bydelene.

Serien tar en pause i skoleferien. Så er vi tilbake for fullt når folk er hjemme igjen.

Selv om vi dekker hendelser og større begivenheter i hele Nordland er vi først og fremst lokalavis for de drøye 80 000 menneskene som bor i Salten. Vi har derfor journalister med arbeidssted rundt om i regionen. På et senere tidspunkt vil vi vurdere lignende satsinger i andre av våre kommuner.

Med sine 52 000 innbyggere er det ingen tvil om at Bodø er tyngdepunktet i Salten. Vi publiserer mange saker daglig fra Bodø. Likevel er vi i mindre grad til stede der folk bor enn det vi ønsker. I den daglige dekningen av det store nyhetsbildet har de små hverdagshistoriene en tendens til å bli prioritert ned. Det ønsker vi å gjøre noe med i denne serien.

Først ut er Hunstad/Mørkved-området. Her bor det over 12 000 mennesker. Det er mer enn i hele Fauske kommune. Her er det et stort mangfold av menneskeliv, næringsliv, kulturliv, idrettsliv, foreningsliv, studentliv, naboliv og alt annet liv som bidrar til bolyst og trivsel. Det gleder vi oss til å vise fram. Vi skal også krydre opp med fakta og informasjon.Her er det bare å følge med.

Sakene er mange. Først ut er møtet med den aktive unge familien og gamlekarene som treffes på kafè for å mimre. Så går det slag i slag.

Lokalavisa skal være ei kritisk vaktbikkje som avdekker kritikkverdige forhold. Like viktig er det at vi formidler nære historier, går tett på mennesker, dyrker identitet, bidrar til positivitet og speiler det gode hverdagslivet. Det som gjør livet verdt å leve.

Har du tips til spennende mennesker eller gode saker vi bør skrive om i serien? Det tar vi svært gjerne imot.

Ring 75 50 50 50 eller send epost til: tips@an.no


Artikkeltags