Gå til sidens hovedinnhold

Åpenhet i Bodø kommune?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist lørdag hadde fortidsminneforeningen i Nordland årsmøte på Ljønesgården, som er en stiftelse ledet av fortidsminneforeningens leder, Arnstein Brekke. At den samme Brekke motarbeider både historie og utvikling på stedet Ljønes ved å ha kjøpt opp 2 andre gårder som deretter bare forfaller var et budskap til de med sans for verdiene i fortidsminner burde gjøres oppmerksom på. Dette ble forsamlingen meddelt via en plakat fra undertegnede som er nabo til de husene som kunne hatt liv og fornyelse i stedet for å råtne ned i skinn av å være bygningsvern.

Budskapet ble tatt ille opp av bystyrerepresentant, formannskapsmedlem, organisasjonsutvalgsmedlem, tidligere varaordfører og nå en del av den politiske posisjonen i Bodø, Ingrid Lien. Hun ga klart uttrykk for at dette var et tema jeg burde ligge langt unna siden jeg er leder i grendelaget på stedet. Kommunens flaggsak om demokrati og åpenhet fikk der og da en kraftig bismak. Hvis man skal ta Lien på alvor så medfører dette at alle de kommunale instansene hun representerer er av den oppfatning at det er helt greit at hus på bygda kjøpes opp for deretter å stå tomme til forfalls.

Spesielt overraskende som senterpartipolitikk. I tillegg overraskende at demokrati og åpenhetspolitikken i kommunen arter seg som munnkurv langt ut i frivillighetssamfunnet. Jeg har hittil tenkt at det partiet Rødt styrer med om ansatte i kommunen som har begrenset mulighet til å komme med sine synspunkter var noe overdrevet. Jeg er litt mer usikker nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.