– Du kjerring som gikk med 2 hunder utafor Skaug i ettermiddag.

Åpen linje er en av Avisa Nordlands mest leste spalter. Hver dag, på side tre i papiravisen, får folk ytre seg om stort og smått de er opptatt av. Her er en oppsummering fra de siste dagene. For å kontakte Åpen linje - ring: 75 50 50 50 - eller send epost til: apen@an.no

DEL

Erna har skylda

– Jeg synes det er for galt at fylkesrådet får så mye kjeft for alle kuttene de må gjøre. Folk må huske at det er Høyre-regjeringen som i alt den gjør prøver å sentralisere landet. De har kuttet inntektene til fylkene, så skyld ikke på Tomas, men på Erna, sier en engasjert dame.

Brøyt i vei

– Dette er en bønn fra en eldre dame med rullator på vei langs Rønvikveien. Nå når det er mildt ute så kunne kanskje kommunen være så snill å brøyte fortauene i byen. Det er glatt og store isklumper overalt som gjør at det er nesten umulig å komme seg fram om du har rullator eller barnevogn, sier Judith.

Bruk refleks

– Du kjerring som gikk med 2 hunder utafor Skaug i ettermiddag. Har du hørt om refleks, refleksbånd, blinkende lys osv. Istedenfor og vise fingeren til bilfører som så vidt så dæ, pass på ka du selv gjør og sikre dæ i høstmørket. Det finnes refleks te dæ og hundene dine i alle fasonger, så løp og kjøp. En oppfordring til alle. Bruk refleks og bli sett. Hilsen vettskremt påsitter.

Skremmer bort unge

– Ungdom i nord er dritt lei av politikere som bare syter og klager. Absolutt noe alle politikere i alle kommuner rundt Bodø bør ta til seg. Også noe for fylkespolitikere. Fokuser på det dere skaper og kanskje ungdommen blirværende, mener en gubbe fra Bodø.

Global oppvarming

– Nå har det vært kaldt en stund. Så det er vel ikke lenge før klimarealistene kommer på banen og erklærer global oppvarming for motbevist.Leo

Elgjakt i nabolaget

– Mannen som på ulovlig vis skjøt en elg i boligområde, må få en klekkelig bot. Til skrekk og advarsel for andre idioter. Naturverner.

Venter på smellen

– Jeg har en gammel oljetank i plastfiber, men der har ikke vært en dråpe parafin på den på årevis. Men etter å ha lest i AN om tikkende miljøbomber sitter jeg her og bare venter på at det skal smelle, sier «Bekymret – haha».

Hva skjønner Rødt?

– 9. november feiret Tyskland murens fall. I Norge har vi partier som hyller kommunismen. Hva er det som Rødt skjønner som ikke tyskerne og østeuropeerne skjønner? Spør Øystein Aalstad.

Hekseprosessene

– Ser at Nordlandsmuseet skal arrangere event om heksebrenning på Ørnes Handelssted fkm. onsdag. Museet påpeker at heksebrenningene og hekseprosessene fant sted i den mørke middelalderen. Det er mildt sagt upresist. De aller fleste hekseprosessene skjedde i perioden 1570–1680 – etter middelalderen – i tidlig nytid. Riktig nok fant noen hekse- og trolldomssaker sted i senmiddelalderen – på 1400-tallet – men de fleste sakene kom i den påfølgende perioden, og heksebrenning var ikke et typisk kjennetegn på middelalderen som periode. Til orientering for museet og andre hekse- interesserte, melder Historiker.

Wiksaas og livssyn

– Arnfinn Wiksaas, det nytter ikke at du skriver i Avisa Nordland om ditt livssyn. Jeg gidder ikke å lese det du skriver helt ut. Men du har vel hørt om gåsa som vannet preller av på. Du skulle ha lest boka «som lege og psykiater» . «Hun fikk en overnaturlig opplevelse og ble så redd at hun hakket tenner. Der ble det helomvending til tro, sier en dame.

Salting i Bodøsjøen

– Hvorfor i svarte sat ... grønne helv ... salter dere ved anleggsveien ved Prix i Bodøsjøen?!? Spør Otto Nilsen.

Handlevogner

– Gunnar lurer på om ikke City Nord har ansvar for handlevognene som blir slengt rundt omkring, til og med henslengt på Stadiontunet? Nei, City Nord har nok ikke ansvaret for at haulause, late og egoistiske kunder ikke har såpass mye mellom ørene at dem skjønner at å sette vognene på plass ikke er farlig! Noen burde faktisk hatt med seg verge når dem er ute og handler! mener John.

Språket vårt ...

– Select Service Partner, Hunter Bar, Negroni, Starbucks, Airbnb, Tower Hotel, Invest ín Bodø, Cosmetic Group, Trust Technologies AS, Nobl, (Lidl), Equinor, Vy. Logoer funnet i AN over to dager, lettfattelig og kreativt, mener ei norsk dame.

Fra spøk til alvor

– Ser at kommunen er kommet i et økonomisk uvær. Nå synes jeg at rikingene i Bodø kan gi av sin formue. Hva skal de gjøre med alle pengene? Arvingene deres har vel alt de trenger, og klarer seg sjøl. Det beste vi har i verden er helsa, og mine barn klarer seg selv, og trenger ikke mine penger. Det sier en innringer.

Gammeldags nettbank

– På hjemmesiden til Nordland fylkeskommune har de nettbank der man kan betale inn billettpenger, reisnordland.no. Men de har et stort problem, nemlig at innbetalt beløp ikke registreres på busskortet før neste dag. Det gjøres jo ellers over alt. Hvordan er det mulig i vår nettstyrte verden at ikke fylkeskommunen henger med i utviklinga? Noen må jo ha et ansvar for dette? spør Reisende.

Piggfritt er bra

– Jeg lurer på hvorfor så mange folk fortsatt kjører med piggdekk. De har ABS, 4wd antispinn, antiskrens og jeg vet ikke hva, men fortsatt skal de ha støyende piggdekk. Kan dere ikke kjøre bil? undrer TN.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken