Henviser til omtale i media vedrørende sammenkomsten til 8 Ap-politikere i Bodø på lørdag, det er vel mer riktig og kalle det en skikkelig fest.

En ting er at Politiet i rekordfart henla saken, med begrunnelse uklarheter mellom lokale og nasjonale smittevernregler. Det som er alvorlig omfatter dømmekraften til ledende politikere.

Først ble det opplyst at festen var på fredag så ble det endret til lørdag.

Uavhengig av hvilke smittevernregler som var innført, så burde deltakerne ha tenkt på varsomhetsplakaten. Vi har vært igjennom en pandemi i ett år med opp og nedturer og felles dugnad. Handlingen er en direkte hån mot det norske folket, fra personer vi skal stole på og som er aktiv i samfunnsutviklingen. Vi må kunne forvente en bedre vurderingsevne, alle kan gjøre feil men det er vel ikke noen sak som har fått større oppmerksomhet gjennom om ett år enn gjentakelse av smittevern etc. En beklagelse skulle bare mangle, men er det nok? Kan vi ha framtidig tillit til de som deltok på festen, vedrørende vurderingsevnen. Dette var en meget enkel sak og ta riktig beslutning i.

Skjæran beklaget saken, men i beklagelsen ble det ikke nevnt noe om misforståelse mellom lokale og regionale forskrifter. Dette er et dårlig eksempel for alle som daglig strever under pandemien på ulike måter.

Konsekvensen av handlingen burde være at involverte politikere trakk seg fra sine verv, slik at tilliten til folket kan gjenopprettes.

Støre har vært taus i saken, men ellers flink til å kritisere regjeringen i den senere tid.

Honnør til ordføreren som har refset deltakerne, som sammen med andre skal i vareta byens borgere helse og velferd.

Bodøværing