Gå til sidens hovedinnhold

Ap og SVs groteske menneskesyn

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne overskriften bruker Trine Overå Hansen i en kommentar i avisa Norge i Dag, og fortsetter: Nylig vedtok Ap og SV at de vil utvide abortgrensen til henholdsvis 18. og 22. uke. Det er ekstremt. Om grensen blir satt ved 22. uke, kan vi risikere å redde et barn og drepe et annet, der bare dager skiller dem. Bare i et kynisk og iskaldt samfunn er slikt mulig.

Enten forstår de ikke hva det i realiteten dreier seg om, og henger fast i en virkelighetsfjern oppfatning om at et foster er en celleklump. Ut fra et kristent perspektiv er det et menneske fra det blir til i mors mage. Men om man ikke tror at mennesker har en åndsdimensjon, og bare er ren biologi, og dermed får sin verdi av at de ser ut som mennesker, selv da er det uforståelig det Ap nå gjør.

I dag kan vi ved et tastetrykk se hele fosterutviklingen, og at det er mennesker som drepes i kraft av abortloven, er helt åpenbart. Ved 12 uker er barnet fullstendig formet, med hender, føtter, fingrer og tær, hode, nese, alt som er ... Det er faktisk et menneske dette også, som i over 40 år har vært fritt vilt i Norge.

At vi kan lukke øynene for dette massedrapet som daglig pågår i våre sykehus, som er der for å redde liv, er helt ufattelig. Men nå vil en rekke politikere altså i stedet for å ta til fornuft og begrense massedrapene på disse uskyldige små, utvide bestialitetene. Dette er et stygt eksempel på hva mennesket er i stand til når det fjerner seg selv fra sin Skaper.

I vår postmoderne tid, når mange politiske partier forsøker å fjerne Jesus og de kristne verdiene, både fra skole, helsevesen og lovverk, da høster vi slike råtne frukter som det SV og Ap nå lanserer. Og det kommer selvsagt ikke til å stoppe her. Bare se på hva de gjør i USA. Selv om mange stater er bedre enn Norge, foregår det også drap til 9. måned. Så langt Overå Hansen.

Nobels fredsprisvinner Mor Teresa har uttalt: Den største faren for freden er abort, for hvis en mor kan drepe sitt barn, hva skal da hindre meg i å drepe deg og deg i å drepe meg? Det er fattigdom å bestemme at et barn må dø slik at du kan leve som du vil. Den indiske frigjøringsleder Mahatma Gandhi har uttalt: Det virker for meg så klart som dagen at abort ville være kriminelt.

Selv om det med dagens abortlov er tillatt å avbryte svangerskapet ved uke 12, betyr det ikke at man er nødt til å gjøre det. Derfor min inderlige oppfordring: La barnet i mors mage få leve, ikke ta livet av det. La barnet bli født og vokse opp til en samfunnsnyttig person. Jeg vil oppfordre til ikke å stemme på de partier som vil utvide abortgrensen.

Kommentarer til denne saken