Gå til sidens hovedinnhold

Ap driver gjøn med foreldre, elever og lærere

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det burde ikke komme som en overraskelse på noen at rådmannen nå arbeider med ytterligere reduksjon av lærere i skolen. Arbeiderpartiet prioriterer ikke kvalitet i skolen verken for dem som har særskilte behov eller den «gjennomsnittlige» elev. De prioriterer mat og fritidsaktiviteter foran lærere og læring.

Da budsjett og økonomiplan for 2021 og de påfølgende 3 årene ble vedtatt så reverserte Ap bare 1/2 kuttet for 2021 og ingen av kuttene for 2022 – 2024. Det er derfor en beklagelig konsekvens at administrasjonen må starte arbeidet som må få effekt fra høsten 2021. Det er ingen grunn til å rette pekefingeren mot skolesjef eller andre i administrasjonen, dette ansvaret ligger 100 % hos ordfører og hennes samarbeidspartnere.

En samlet opposisjon hadde alternative forslag til det vedtatte budsjett. Det er viktig å huske at politikk er prioriteringer og spesielt når tidene er vanskelig. For andre år på rad så bør det for Bodø’s innbyggere være avklart nå at Arbeiderpartiet bare prioriterer kvalitet og lærere i skolen i valgtaler. Ordfører har lovet lærerne i Bodø at ingen lærerstillinger skal kuttes med henne som ordfører, det er en lovnad som ikke står til troende 2 år etter valget.

Høyre vil ha en ryddig og åpen gjennomgang av drift av skolene i hele Bodø. Vi mener det er rom for innsparinger både på struktur og i administrativ drift, men vi ønsker å beholde våre lærere og høyne kvaliteten i alle deler av skolen. Høyre prioriterte innsparinger i ledelse og administrasjon foran kutt i stillinger som daglig leverer viktige tjenester til barn og unge.

Når vi nå står foran stortingsvalget er det viktig å minne foreldre og lærere om at disse prioriteringen forsterkes ytterligere av Ap nasjonalt. Ikke bare ønsker de å prioritere skolemat, de har også ønske om å reversere en rekke av de endringer som har gitt økt kvalitet for både lærere og elever. Mulighetene for å tilby mer tilrettelagt opplæring for den enkelte elev, fraværsgrensen i videregåendeskole, karakterkrav for søkerne til lærerutdanningen og ikke minst kunnskapsløftet for lærere gjennom etter- og videreutdanning.

Det er altså når foreldre i Bodø går til valg både i 2021 og i 2023 at de velger hvilken skole de vil ha for sine barn i framtiden. Kvalitet og mangfold i skolen eller skolemat og samlebånd.

Kommentarer til denne saken