Mysteriet i kornåkrene

Kornsirkler dukker opp på uforklarlig vis i de utroligste former.

Kornsirkler dukker opp på uforklarlig vis i de utroligste former. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kornsirkler er et fascinerende mysterium verden over. Det finnes uttallige teorier om hva dette fenomenet kan være, men ingen vet hva de egentlig er.

DEL

Kornsirklene har blitt oppdaget verden over, også i Norge. Den første registrerte kornsirkelen var i 1950, likevel var ikke dette et nytt fenomen for oss nordmenn.

- Da jeg var på besøk i England i 1999, ble jeg spurt om kornsirkler eksisterte i Norge også. Dette kunne jeg ikke svare på, men da jeg kom hjem begynte jeg å undersøke litt, og fant ut at det faktisk var registrert noen her også, forteller Eva Marie Brekkestø, som sammen med andre interesserte bestemte seg for å stifte Norsk kornsirkelgruppe.

- Gruppen er et nettverk av 2600 mennesker. Alle kan bli medlem og man får nyhetsbrev på e-post.

- Jeg reiser rundt i Norge og holder foredrag om kornsirkler. Vårt mål er å gjøre de mer kjent i Norge, og oppfordrer alle til å ta kontakt med oss hvis de oppdager noen her i Norge, forteller hun. Brekkestø er både frontfigur for gruppen, og redaktør for deres nettside som du kan se her.

Skrevet bok om kornsirkler

Hun har skrevet boken ”Kornsirkler, verdens vakreste mysterium”, som er den eneste nordiske boken om fenomenet. I mars gir hun ut sin andre bok ”Underverk i åkeren”. Begge bøkene er skrevet på et enkelt språk, slik at både voksne og barn kan lese den. – Våre medlemmer er hovedsaklig voksne, men vi har også en del ungdommer, forteller Brekkestø.

Kornsirkler oppstår som regel i England, og veldig ofte ved siden av gamle og kjente steder. I området rundt Stonehenge er det funnet mange kornsirkler. En kornsirkel lages som regel bare på noen få sekunder, og veldig ofte er lysfenomener på himmelen til stede. Kornene flettes sammen og legges ned på bakken, uten et eneste brekt strå. Enkelte hevder at stråene er glovarme etter en kornsirkel har oppstått. Mange påstår at kornsirklene oppsto på åttitallet, men det finnes rapporter om kornsirkler helt tilbake til 1700-tallet i England, og forskere prøver fortsatt å finne en naturlig forklaring på hvorfor de oppstår.

Uendelig mange teorier

Teoriene er mange, og noen helt absurde. Den mest kjente teorien er at kornsirkler er laget av utenomjordiske vesener, som sender beskjeder til oss. Andre mener at det er energikanaler i bakken. De tror det er planeten vår som har en bevissthet og prøver å kommunisere med oss. Noen mener også det er Gud.

- Jeg tror at det er vi mennesker som bringer dette fram ved hjelp av underbevisstheten vår, men vi lager dem ikke selv. Det er mange utrolige historier der mennesker har ønsket at en kornsirkel skal oppstå, og fått ønsket oppfylt. Jeg tror også det er planetens måte å kommunisere med oss på. Kanskje det er en slags samtale mellom oss og jorda, sier Brekkestø.

Det har oppstått en del menneskelaget kornsirkler, men dette blir fort oppdaget. Som oftest er kornene brekt og ødelagt, noe som ikke oppstår når en ordentlig kornsirkel lages. Likevel er det mange som fortsatt tror at de lages av oss mennesker selv.

- Jeg har bare en ting å si til de som tror kornsirkler er menneskelaget: det viser bare at man vet for lite om dette. Hvis man leser litt mer om fenomenet, så må du tro på det, for det er så utrolig, avslutter Brekkestø.

Artikkeltags