Et av Arctic Race of Norway-leder Knut-Eirik Dybdals gjøremål er å kontakte ordførere og spørre om de vil være vertskap.

- Det er en utrolig blid og glad gjeng, forsikret Knut-Eirik Dybdal da etappene var avslørt like etter klokken elleve onsdag, før han slapp til ordførerne i sju vertskommuner - samt Narvik-ordfører Rune Edvardsen som overleverte ARN-trofeet til sine kollega i Fauske.

Nordnorsk råskap

- Det ble noen fantastiske dager for oss med godt vær, og ikke minst ble etappene veldig, veldig bra. Det ble en folkefest i Narvik, som jeg aldri har sett maken til. Det sies at 40.000 sto langs løypa, og det er helt fantastisk med tanke på at vi er bare 20.000 som bor der, sa Rune Edvardsen, som omtaler sykkeleventyret som "nordnorsk råskap".

Fauske-ordfører Jørn Stene ble nesten overrasket over størrelsen på trofeet.

- Jeg har allerede gitt beskjed til rådmannen at han må bestille ekstra sete når vi nå reiser nordover, for dette trofeet er stort, smilte Stene da han overtok.

- Vi er så stolt, og så glad for at vi får være med på den festen som kommer. Fauske har en gang før vært så heldig å ha Arctic Race innom. I 2013 hadde vi 30 sekunder da rytterne kjørte gjennom sentrum. Men vi klarte å lage folkefest. Når vi nå får starten er det nesten så vi får to 17.-mai ett og samme år. Vi skal skape et arrangement og en folkefest som medfører at Arctic Race of Norway 2016 blir omtalt som "The best Arctic Race of Norway ever", fortsatte Fauske-ordføreren.

- Mye mer enn et sykkelritt

Fylkesrådsleder Thomas Norvoll overtok stafettpinnen:

- For et ritt dette kommer til å bli! For oss dreier det seg først og fremst om sporten, rytterne og prestasjonene. Men det er også om publikum. Arctic Race er noe mye mer enn et sykkelritt, sier Norvoll.

Han garanterer også for mottakelsen rytterne får i Bodø.

- Byen som er fylkeshovedstad i Nordland, og som nå feirer 200-årsjubileum, og kommer garantert til å ta imot rittet på beste måte, sa Norvoll.

Slik blir etappene

Etappe én: Start FAUSKE, innom Bodø, via Saltstraumen, Kvikstadheia, Ljøsenhammeren med målgang ROGNAN.

Etappe to: Start MO I RANA over Korgfjellet til Mosjøen ned til Sandnessjøen, hvor rytterne skal gjennom et par runder i byen. Målgang SANDNESSJØEN.

Etappe tre: Start NESNA inn til Mo I Rana videre opp mot svenskegrensa, tilbake til Mo I Rana videre til Korgfjellet hvor det er målgang på toppen. Målgang KORGFJELLET.

Etappe fire: Start POLARSIRKELEN sykler inn til Bodø hor det hele avsluttes med en fet rundløype. Denne er ikke helt klart enda. Målgang BODØ.

- Dette kommer til å bli helt fantastisk, og så kan jeg legge til at teampresentasjonen finner sted i Bodø dagen før, sier Dybdal.

Takket ja på flekken

Til ANtv avslører Saltdal-ordfører Rune Berg at han svarte ja takk på flekken, uten å informere noen da Dybdahl ringte og avslørte sine planer for en god stund siden.

- Jeg ble oppringt en sen kveld, og jeg sa yes! Jeg spurte ikke noen. Dybdal sa jeg kunne informere rådmannen, så jeg gjorde det. Men ellers har vi greid å holde det tett. Nå er det sluppet, og jobben starter i morgen, sier Rune Berg.

- Dette blir fantastisk. Tenk på de tv-bildene. Man får nesten tårer i øyene av å sitte å se på, sier en engasjert ordfører.

Sykkelår i Bodø

Bodø-ordfører Ida Pinnerød er kjempefornøyd, hun også:

- Det å få måletappen i Bodø er utrolig fantastisk. I tillegg er de innom Bodø på første etappe. Det spørs om vi må legge ned veto mot ferie i august. Eller man kan ta ferie, men gjøre det hjemme, smiler Pinnerød.

Hun gleder seg stort over starten på byens jubileumsår.

- Det har allerede skjedd masse spennde allerede. Det kommer til å bli et fantastisk år.

- For sykkelsporten er det jo artig for Bodø i år. Vi skal ha NM på sykkel i juni og så får vi dette i august, sier Pinnerød.

-----------------------------------------------------------------

Telenor har linjeproblemer i dag. Vi beklager at sendingen ikke var av fullgod kvalitet i starten.

I formiddag offentliggjøres traseene i årets Arctic Race of Norway. Det skjer på en pressekonferanse i Oslo.

ANtv vil være til stede på pressekonferansen, og sende den direkte på våre nettsider fra klokken 10.55 onsdag. Selve presentasjonen av årets etapper starter klokken 11.00.

Rittgeneral Knut-Eirik Dybdal er selvsagt på plass, og vil gi sine kommentarer etter at pressekonferansen er over.

LES OGSÅ: - Ett av verdens beste sykkelritt

Det samme er Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd.

Det er allerede kjent at Bodø vil få en sentral rolle i årets Arctic Race of Norway, som skal arrangeres i august.

LES OGSÅ: - Setter Nord-Norge på verdenskartet

Det har vært spekulert i om Bodø også vil bli målby for den siste etappen, som en del av byens 200-årsjubileum.

Det er også kjent at det vil bli etapper på Helgeland, men heller ikke her er det offentliggjort nøyaktig hvor etappene vil gå. Onsdag får vi altså svaret på hvor de forskjellige etappene vil gå.