Ja slik leser man i alle medier nå om dagen. Man leser slikt i omtrent alt som skrives i sosiale medier. Vi ser det hos NRK og hos TV2 hver eneste dag.

Nå skal det bli orden i verden og ro i rekkene.

La oss alle håpe det blir slik. Men jeg har lyst å helle litt malurt i begeret til alle solskinns fortellerne.

I 2011 Jobbet jeg som Cateringsjef for et Italiensk selskap med navn Saipem. Selskapet hadde fått flere store kontrakter i Libya denne våren. Jeg var om bord for 3 gang mener jeg å huske. Vi jobbet 4 uker og hadde 4 uker fri. 25. februar 2011 går vi om bord i vår båt med helikopter fra basen i Benghazi. Vi jobbet i bukta mellom der og Tripoli. Fartøyet jeg er om bord i har 140 mennesker om bord. Vi har ROV, vi har dykkere og alle typer eksperter på vedlikehold og legging av utstyr på havbunnen

Midnatt 16. mars går alarmen og alle må samles til viktig informasjonsmøte

Vi er bedt om å forlate området og Libya innen 12 timer. Teknisk sjef og kapteinen ber oss alle om å gjøre alt vi kan for å jobber hurtig. Men å få opp alt utstyr og klargjøre kolossen til seiling, det tar jo normalt 2 døgn.

Vi var klar å forlate innen 36 timer

Om bord har vi og ca. 50 lokale arbeidere fra Libya. Vi står altså på dekket og ser flyene bombe husene til folk. Det er den verste opplevelsen jeg i mitt lange liv har opplevd. Familiefedre og flere damer fra Libya var også om bord og ser at hjemmene deres blir bombet.

Vi fikk sosial karantene i 2 uker, jeg skulle gått av 1 uke etter hendelsen og skrekkopplevelsen.

Fikk ikke varslet min kone før vi er i Genova, det gikk ok. Men den smerten jeg opplevde hos mine kollegaer, den sitter i meg enda.

Hvem satt som visepresident og med innflytelse over denne bombingen?

Den samme som nå er valgt til president i USA.

Anstendigheten til denne karen og det han har vert med å gjøre mot andre mennesker, det kan beskrives med få ord. Helt jævlig råttent. Vil det bli noe bedre nå når han selv innehar toppvervet? Neppe, se hvem han har valgt til å hjelpe seg å være i regjering. Han har helt konsekvent valgt krigshissere, de verste av de onde.

Jeg har fremdeles kontakt med noen av mine tidligere kollegaer fra Saipem. Landet er ødelagt sier alle sammen

Ifølge Human Right Watch og fredsforsker Tunander så ble det drept 250.000 mennesker på de ukene denne bombingen fant sted. 73.000 av disse skal være barn.

Tre uker før dette skjedde overnattet vi i Libya, da skulle det ifølge USA etterretning være full borgerkrig der.

Vi satt altså 90 mennesker på fortausrestaurant og spiste, vi overnattet på hotell og så ikke dette. Ikke et snev av krigshandling så vi. Skal ikke si at det ikke kunne være uroligheter, men vi så ikke dette som oppgis som grunn til å ødelegge et helt land.

Anstendighet tilbake?

Jeg tror ikke det.