Gå til sidens hovedinnhold

Anne Marthe og Jan Erik savnet én ting da de flyttet fra Bodø

Anne Marthe Limstrand og Jan Erik Paulsen fikk aldri ungene med seg på å bli en orienteringsfamilie, nå bruker de av fritida for å få andre til å bli bitt av basillen.

For abonnenter

(Lofotposten): – Da vi flyttet hit for fem år siden, så elsket vi Lofoten, men savnet orienteringa, forteller Anne Marthe Limstrand, som flyttet til Vågan fra Bodø med familien.

Hun og mannen, Jan Erik Paulsen gikk for tre år siden aktivt inn i Kabelvåg orienteringslag, med tanken om å få til mer enn turorientering i klubben.

– Det er en spennende sport hvor man kan oppdage plasser i nærmiljøet man ikke visste eksisterte, i tillegg er det god trim og man får brukt hodet, forteller Paulsen.

Flere jern i ilden

Limstrand er vokst opp i en orienteringsfamilie, og hadde lenge håpet om at hennes egen familien skulle bli bitt av basillen.

– Det var det vi gjorde. Vi reiste rundt med andre orienteringsfamilier, og var på tur både i Alpene og i Sverige. Jeg har møtt flere som har vokst opp med orientering, og som nå deltar som familie, sier hun og avslører at hun har prøvd å få barna interessert.

– Da jeg møtte Jan-Erik og vi fikk barn, prøvde jeg å få oss til å bli en orienteringsfamilie, men ungene ville ikke. Det ble nok av andre aktiviteter for dem, sier hun.

Nå er de tre ungene blitt store og tida strekker mer til enn før. Derfor har de på ny engasjert seg i sporten.

– Nå er det ikke kjøring hit og dit fordi ungene skal på diverse aktiviteter. Vi engasjerte oss i Bodø også, men det er enklere nå som de er blitt større, sier hun og legger ikke skjul på at de både den gang og nå har mange jern i ilden.

I tillegg til å være i styret i orienteringsklubben er de aktiv i Lofoten Tindeklubb, hvor Limstrand er leder.

Tok av

Interessen for orientering har økt i det ganske land gjennom det siste året. Det alene skyldes korona.

– Orientering tok av da koronaen traff. Både fordi at det foregår ute, det er individuelt og berøringsfritt, sier Paulsen.

– Stolpejakten i Bodø fikk over 2000 deltakere, og engasjerte i alle aldre.

Klubben som ble stiftet i 1978 har sagt ja til å arrangere Kretsmesterskap i orientering siste helga i juni.

– Da vil det være både sprint- og langdistansekonkurranser, med i alle fall 100 deltakere. Det er med skrekkblandet fryd vi har sagt ja til det, slår Paulsen fast.

Med ambisiøse planer for klubben, håper de at flere blir bitt av orienteringsbasillen og vil engasjere seg.

Tirsdagens arrangementer håper de trekker til seg både store og små.

– Jeg håper at vi får se mange barn og barnefamilien. Jeg har aldri lik disse idrettene hvor foreldrene må stå på sidelinja, og ikke får være med. Slik er det ikke med orientering, her er det en klasse for alle, og man kan gjøre det sammen.

Hva er orientering?

Fire ulike konkurransegrener og en mosjonsform gir muligheter for alle å delta.

Felles for konkurransegrenene fot-, ski- og sykkelorientering er at de handler om å finne fram til bestemte steder (poster) i terrenget ved hjelp av et kart der postene er tegnet inn. Postene skal oppsøkes på kortes mulig tid og i en bestemt rekkefølge.

Du velger selv vei mellom postene. Kondisjon, lure veivalg og rask og nøyaktig kartlesing er noe av det en må beherske for å nå til topps.

På postene stempler du med elektronisk brikke for å registrere at du har vært innom.

Orientering har klasser for alle aldre og nivåer.

(Kilde: orientering.no)

Kommentarer til denne saken