Taperen av lokaloppgjøret må ro hjem

Steigens første kamp mot Grand Bodø 2.
Bak fra venstre: Aleksander Brynjulfsen, Ivan Ole Fossbakk, Tony Andre Skogheim, Johnny Gjerstad, Christer Westermann Andersen, Eivinn Johnsen, Morten Isaksen, Sindre Pettersen.
Foran fra venstre: Jostein Alexander Fure, Nils Tverback, Petter Steinbakk, Håvar Kosmo, Aleksander Mathisen, Eivind Slettan, Martin Haug

Steigens første kamp mot Grand Bodø 2. Bak fra venstre: Aleksander Brynjulfsen, Ivan Ole Fossbakk, Tony Andre Skogheim, Johnny Gjerstad, Christer Westermann Andersen, Eivinn Johnsen, Morten Isaksen, Sindre Pettersen. Foran fra venstre: Jostein Alexander Fure, Nils Tverback, Petter Steinbakk, Håvar Kosmo, Aleksander Mathisen, Eivind Slettan, Martin Haug Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

an-ligaen23. juni er det klart for lokaloppgjør i Nord-Salten mellom Steigen SK og Drag IL. En kamp som kan avgjøre hvem som er best av de to kommunene. Etter fem tidligere omganger er det uavgjort.

1.omgang: Kommuneøkonomi

Her har det haglet med selvmål de siste årene. Innkjøpene har tidvis lignet Real Madrid sin sommershopping, noe som fortsetter til tross for at begge kommunene er på Robek-lista. I det siste har Steigen gjort det godt med inntekter fra oppdrettsnæringen og kutt på utgiftssiden. Tysfjord har på sin side valgt å holde oppe forbruket. Å dele Tysfjord i to nye kommuner er besluttet, men det behøver ikke å bety bedre økonomi. Her må nok nye Hamarøy selge rettighetene til kommunevåpenet til eksempelvis Coca Cola for å få litt penger i kassen, men slik sitasjonen er i dag går seieren til Steigen.

Steigen – Tysfjord 1-0

2.omgang: Næringsliv

Det private næringslivet blomstrer i begge kommunene. Begge har kraft og oppdrett. Steigen har i tillegg landbruk, mens Tysfjord leverer varer i verdensklasse innenfor bergverk.

Steigen – Tysfjord 1-1

3.omgang: Natur

Her er begge kommunene på nivå med Messi. Steigen har Engeløya, verdens nordligste hasselnøttskog og flotte strender. Tysfjord har Stetind og fjorder som får Geiranger til å se ut som Tsjernobyl. Poeng til begge kommuner.

Steigen – Tysfjord 2-2

4.Omgang: Politisk miljø

Begge kommunene har politiske diskusjonsforum på Facebook som skremmer vekk selv Sylvi Listhaug. Steigen får poeng for en ordfører som representerer hele kommunen. Tysfjord har på sin side Norges største ryggraddonor til ordfører. Det har resultert i at han kun representerer sin bygd i kommunen.

Steigen – Tysfjord 3-2

5.Omgang: X-faktor

Her trekker vi frem to svært ekstroverte personer med spenstige uttalelser, Fred Eliassen og Erik Sæther. Fred har gjort seg bemerket med Steigen SK og jobbet for sammenslåing med Bodø, mens Erik har gjort seg kjent i Paradise Hotel, samt han kommer til å levere varene i kjendisfarmen. Ettersom Erik har utalt at beste medspiller og verste motspiller er Drag-spillere går seieren til Tysfjord.

Steigen – Tysfjord 3-3

Vi gjør klar til siste og avgjørende omgang 23. juni.

Som vanlig går vi hardt ut med veddemål. Taperen av kampen skal ro hjem. Taper Steigen skal de ro Laukvika – Bodø, en distanse på 49 kilometer. Taper Drag skal vi ro de 42 kilometerne mellom Bogen og Drag. På denne etappen må vi dra båten over land enkelte steder.

Følg kampen på AN-TV eller møt opp i Leinesfjord.

Nå skal det avgjøres hvilken kommune som er best. 

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags