Rein fotballporno

  Av
  Artikkelen er over 1 år gammel

  Vinger knuste Steigen.

  DEL

  Vinger tok imot Steigen på Onsdag 20.06, men viste seg snart å ikke være særlig gjestmild.

  Rammen rundt va som vanlig på CL nivå. Røyk, flagg, Dire Straits, det beste publikumet, servering i fleng, og bortimot tosifra på gradestokken. Ka meir kan man ønsk seg?

  Kampen blåses i gang, og etter kun 5 minutt, stig «lettpåtå» Engan opp i luftrommet å stanga inn 1-0.

  Det e egentlig et dårlig treff så vesst noen hadd så my som trekt pusten på motsatt side så vil ikke heile ballen ha rulla over linja, men i slow motion snik den seg over. Mål e mål, å evigunge Engan befesta sin posisjon som toppscorer.

  Vinger har kontroll på oppgjøret utover 1. omgang, og Bjørn Trygve Haugen kan sett inn 2-0 før pause, uten at Steigen har skremt oss i stor grad. Men vi veit aille at Steigen historisk sett har gode fotbaill-spællera, og Vinger e et helt nytt lag. Vi e fornøyd med det vi har sett men vi tar aldri helt av.

  Sjøl i de største europeiske serian, ser vi lag som kollapsa med jevne mellomrom.

  Etter pausen e vi spent på om guttan kan fortsett i samme stil. Og forventningan bli innfridd så til de grader. Dette e det beste Vinger har prestert mens undertegnede har vært tilstede.

  Det har jo historisk vært sånn at IL Vinger e i best form rett etter sauleitinga. Men den farta som han Ole Kristian, han Mathias og han Jan Robert periodevis dro tell med, kan ta luven av korsen Boardercollie som helst. Stakkars de midtstopperan som som skal hold tritt med disse guttan utover høsten.

  Med den dagsformen de viste, så kunne de ha slått bakromspasning til seg sjøl, fra egen banehalvdel, og fortsatt risikert å gå i offside.

  Vi takka vårherre førr at midtstopperan fra Steigen kommer fra møblerte hjem, førr det e kun rødkort-takling, og stygg kvesting som kan stopp dette Vingerlaget når dem e i flytsonen.

  No e det såpass tempo at undertegnede slit med rekkefølgen på målan, men i alle fall sett han Ole Kristian på turboen, et vanvittig taktskifte, runda backen sin på yttersida, nytt taktskifte, (må vær 6 trinns kasse i den der karen) og øka på. Aleine med keeper skrått inn fra venstre, og han curla den nede i motsatt hjørne. Han e herved tilgitt førr å nettopp ha bomma på åpent mål etter et hardt innlegg fra høyre.

  Så kommer dagens sleipeste. Tronstad og Halvorsen har avtalt en kort corner, men han Tronstad bli markert tett inne i feltet. Det e da han si til forsvarsspilleren «Trur du må knyt skoen». I det kvartsekundet Steigen-spilleren kikka ned på sine egne sko, stekk han og får 2 meter. Han mottar ballen,

  Halvorsen har tatt fart og dybde fra cornerflagget, får ballen igjen på hjørnet av 16-meteren og klinka den i krysset motsatt. No snakka vi om «i krysset», ikke bærre i nærheten. Det e langt til VM og Russland, men de som e der burde ha tatt turen til Vensmoen og lært. Verdensklasse.

  Verken De Gea, Neuer, eller Halldorsson hadd kommet i nærheten av den der.

  Selv den hardtskytende legenden Finn Hagevik, som no e assistent manager på IL Vinger, måtte vel være fornøyd med den der. «Jaudæ, den der va det sus over.»

  Vinger får helt korrekt straffe på stillinga 4-0. Odd Robert har brukt VM på å studere Messi, så han sett den sånn halvhardt i keeperhøyde forholdsvis nært keeperen. De går sjelden inn, men en Messi-kopi god som noen. Fortsatt 4-0

  Neste bølge, innlegg fra Høyre og Mikael Tronstad stupheada inn 5-0. No e vi god. No e vi jææævlig god.

  Jentan i kiosken annonserer gratis is til aille ungan som e tilstede. Det går et brus gjennom det yngste publikummet, og vi ser fleire der som kommer til å bidra til god fart for IL Vinger i framtida. Noen av dem va på tur i offside på tur mot is-køen, men det gikk godt og aille fikk.

  Da skjer det som ofte skjer i fotballens forunderlige verden. Vinger slæpp seg litt ned. Når man leda 5-0 på hjemmebane, bli det ofte sånn. Litt tvers over, litt bakover, litt feil, og ivertfall ikke helt rett.

  Steigen kommer mer inn i det, og klinka ballen i tverrliggeren, får noen sjanser, og det ligg et mål i lufta. Det kommer selvfølgelig. Det står plutselig 5-1, og det virka litt unødvendig på en dag som dette.

  No har ikke undertegnede kontroll på klokka heller, men Vinger må ta tak i en litt rotete periode, og det gjør de. Bursdagsbarnet Jan Robert Øksheim krangla til seg ballen rett foran Steigen sin 16-meter, drar av en forsvarsspiller, får den på rett fot, og sett den kontant inn i nettet. 6-1 og lite tid igjen.

  Vinger tar kontroll på resten av kampen, lufta går nok litt ut av Steigen også de siste minuttene.

  Kampen blåses av til stående applaus. Det bli jo ofte sånn når man ikke har sitteplassa, men denne gangen va det vel fortjent, og med overlegg. Guttan kunne være stolt av innsatsen sin.

  Det måtte jo ha vært en tilnærmet umulig oppgave å dele ut poeng i denne kampen. Alle hadde lagt ned flere meter enn noensinne, og midtbanen til Vinger må jo sammenlagt ha tatt av seg tilnærma en oppmann i løpet av kampen.

  3 poeng gikk til Mathias Toppen Halvorsen,

  2 poeng til Ole Kristian Johansen,

  og 1 poeng til Mikael Tronstad

  men i dag burde alle på IL Vinger ha hatt 2 poeng. Minst.

  No gjenstår det å se, om Vinger tradisjonen tro, e i best form rett etter sauleitinga, og om dem har mannefall i elgjakta. Fordommene sei at da ikler dem seg Jonsered jakke, Sthil støvla, og Husqvarna caps, legg tell skogs, og kommer tilbake nærmere jul, men med dagens unge mannskap føl e me trygg på at fordomman e feil og at det e mange som skal få noe å bryne seg på utover høsten.

  Heia vårres karra.

  Send tekst og bilder «

  Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

  Artikkeltags