Treneren var så sterk i trua at han ville gi vår herre fri for anledningen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nordstranda - Værøy 2-1

DEL

Innsendt av Værøy ILDrakter, shortser, strømper, teip, vannflasker, 10 baller og personlig bekledning ligger strødd rundt om i garderoben. Lyset fra toalettet blinker i takt med musikken som pulserende strømmer ut fra baggen til en av spillerne. Garderobepraten går bra, stemningen er god, taktikken en lagt og nytt ledningsnett mellom spillerne er på plass.

Da søndagsskolen var helgas høydepunkt

Nå skal kommunikasjonen mellom spillerne være tydelig gjennom hele kampen. Treneren, som forøvrig ble oppvokst før alskens elektroniske dupiditter, mens søndagsskolen var helgas høydepunkt (med boller, saft og stjerner i boka), var så utrolig sterk i trua på seier, at han ville gi vår herre fri for anledningen.

Glemt å logge på

Kampen starter, man kan høre Keeper Jim rope ut beskjeder. Men vi andre har glemt å logge oss på, eller så er det overbelastning i strømnettet. Vi jobber som en gjeng sultne dyr, men spiller vekk ballen med en gang vi får tak i den. Nordstranda triller ball mellom spillerne mens vi løper mellom, jobber, jobber, jobber for å få tak i ballen.

Dette er slitsomt og frustrerende.

1-0

25 minutter ut i kampen får Nordstranda mål, etter en flott chip i bakrom. Løpet var så godt timet at trener, spillere og kommentator var sikker på at det var mange meter offside. Reprisen i ettertid viser at assistentdommer på linja og dommer tok helt korrekt beslutning. Godt sett av assistentdommer!

Eksplosiv økning

30 minutter ut i kampen tar Terje Elektriker i midtforsvaret til Værøy tak. Han skal installere nytt ledningsnett, få opp temperaturen i laget og re-starte hele generatoren.

Dette resultere i en eksplosiv økning i strøm styrken, Volt-meteret går bananas og Terje Elektriker får sitt andre gule kort. 2 gule blir som kjent rødt, Værøy ligger under 1-0 og skal nå spille 60 minutter med en mann mindre på banen.

Som en gammel traktor

Planen funket! Installasjonen var vellykket, nye fine ledninger på plass og generatoren gikk som en gammel traktor, laget på den tiden traktorer var ment å holde i flere generasjoner. Værøy begynte å spille fotball, vi trillet ball og Nordstranda måtte bruke krefter for å få tak i ballen. Eirik, Stevan og Edvard jobber utrettelig på midtbanen, nå er de begynt å finne hverandre og medspillere med ball også.

2. omgang starter, vi er fullt klar over at vi er 10 mot 11 og at vi nå må satse på tålmodighet og kontringer. Omgangen blir preget av dueller, temperatur og varierende spill fra begge lag. Eirik står igjen frem med løpskapasitet og duellstyrke, Edvard ligger å strør baller til medspillere, forsvaret kjemper godt, men ingen lag skaper de store mulighetene.

2-0

Plutselig kommer gjengen fra nordsia seg fri på kanten, legger inn, vi har en ørliten markeringssvikt og det er 2-0. Vi fortsetter å spille ball etter målet og kommer oss til noen halvfarligheter, men vi får det ikke helt til på siste tredelen.

2-1

I det 73 spilleminutt reduserer til 2-1 på corner. Sofian ble først kreditert målet, men en årvåken Røst-trener fulgte tv-bildene og kunne tidlig bekrefte at ballen var sist innom Tobias Pettersen.

Lite skjedde foran målene de siste 15 minuttene. Vi hadde mye ball, men kom oss ikke gjennom et godt Nordstranda forsvar. Kampen ender 1-2, vi starter å spille fotball for seint.

Gøy med AN-ligaen

Det er gøy med AN-ligaen og blest rundt 6.divisjon. At tv-kameraene til Bodø Nu ikke fikk med seg utvisningen er slikt som kan skje i en så omfattende produksjon, og at ekspertkommentator Tufte heller ikke fikk med seg dette, eller fikk med seg at Værøy spilte 10 mot 11 i 60 minutter av kampen pluss tillegg, viser at både trener, lag, produksjon og ekspertkommentator akkurat nå ligger på et stabilt 6. divisjonsnivå. Kanskje flere har bruk for en elektriker som er sitt ansvar bevisst, et Voltmeter i sjokktilstand og re-starte hele generatoren.


SPILLEBØRS

Værøy:

3 Poeng: Erik Rørstad

2 Poeng: Edvard Kristensen

1 Poeng: Kenneth Hardy


Nordstranda:

3 Poeng: Jøran Olsen

2 Poeng: Andre Eriksen

1 Poeng: Alexsander Eide

Roger Torstensen

Værøy IL

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags