- Steigen fikk hakeslipp og ble tatt på den berømte senga

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt av RøstDet er lørdag formiddag og sola skinner over de 365 øyene og holmene. Vinden er flau pluss to. De oransje spaserer ut på banen til musikk fra serien Heimebane. Øyas kor er selvsagt på plass. Dagens motstander er nykommeren Steigen. Den gamle storheten har ligget brakk noen år. Minnene etter Tittens utallige skåringer og årelange HESA- dominans har nesten gjemt seg langt bak andre milepæler på 2000-tallet, som Aqua og Bush. Men i år har Steigen Sportsklubb startet opp igjen. Takket være Røst IL. Etter fjorårets sesong meldte hele fem spillere overgang til Steigen. Tony , Eivinn, Aleksander, Martin og Jan-Roar valge å forlate, alle var å finne på ferga fra byen. Steigværingene gikk på en kraftig smell mot Røst i en treningskamp tildigere i vinter, og var nok sugne på revansje nå som laget ver mer samspilt og spillerene kjenner hverandres intime soner. Det er duket for et særlig spesielt møte. Ingen av lagene orker å se den andre vinne denne.

De orange setter i gang kampen. Formasjonen er den samme. Tre bak. Fem på midten. To på topp. Noen endringer er gjort siden borteseieren mot Halsakameratene. Blant annet er toppspiss Preben skadet og erstattet av ringreven Max Evjen, som før sin alvorlige kneskade for sju år siden var serdeles målkåt.

Guttene fra tørrfiskøya kastet seg i gang med å produsere sjangser fra første stund. Steigen fikk hakeslipp og ble tatt på den berømte senga. Etter tre minutter ble Stig-Gjøran spilt nydelig igjennom av nevnte Evjen, og alene med keeper gjør han ingen feil. Ballen går mellom beina på keeper og det står 1-0 allerede etter 3 minutter!

Kampen fortsetter i samme spor. Steigen får låne kula noen ganger, og spiller stort sett opp på hurtigtoget Christer. Noen farligheter oppstår, men aldri noen skikkelige målsjangser. Dødballene kommer også på rekke og rad. Det er mange dueller på midten av banen. Etter 25 minutter får Tjønndal ballen ute på kanten. Han vender opp og legger ballen til asistenten fra forrige skåring. Evjen gjør ingen feil foran mål og setter trygt inn dagens andre. 2-0! Like etter blir Stig Gjøran felt, og det dømmes straffe til Røst. Stig bestemmer seg for å ta den selv, men angrer nok i dag. Selv en nyfødt kattunge hadde stoppet denne. Lagene går til pause på 2-0.

Ti minutter inn i andre omgang skjer det noe helt forferdelig. Steigen legger ballen inn foran mål. Røsts talentfulle keeper, Håvard gjør som han alltid gjør, springer ut for å bryte ballbanen. Det ser ikke Steigens spiss derimot, han løper rett igjennom keeper som blir liggende. Spillere stormer til. Håvard er bevist, men i en annen verden. Håvard er preget av sammentreffet på en måte som gjør spillerne urolige i magen. Flere personer kommer til for å hjelpe. Lege tilkalles. Det er bare å bestille ambulansefly. Håvard er bevist hele tiden og holder roen til tross for den uavklarte og skremmende situasjonen. Det blir et langt avbrekk i kampen mens Håvard får medisinsk tilsyn og blir fraktet i ambulanse. Det er en merkelig avventende stemning når kampen settes i gang igjen. Men spillerene på Røst har bestemt en ting, og en ting alene. Denne kampen skal vinnes til ære for vår kjære Håvard.

Steigen svarer først med et praktmål av tidligere Røstgutt og midtbaneelegant Eivinjo, som på halvspretten dunker ballen utagbart til side for reservekeeper Patrick. 2-1.

De neste ti minuttene preges igjen av mange avbrekk, dødballer, innkast og lignende. Røst kommer igjennom flere ganger, og brenner et hav av muligheter. Tre ganger alene med keeper, to ganger skjudd fra kort hold like utenfor. Så treffer Stig-Gjøran! Tjønndal vinner en duell, og Stig snapper ballen foran oksen fra Andøy, parkerer han og retter kursen mot keeper. En liten vending senere, og Stig-Gjøran kan plassere ballen i åpen not.

Avspark, Steigen slår langt. Denne blir derimot ikke klarert, og lakseguttene får et gratis forsøk inne på fem meter. Ballen går forbi keeper, og det står 3-2. Målet følges av en ny fase med mange avbrekk særlig pga frispark. På et gjennombrudd blir Stig felt av siste mann. Dommer trenger ikke regelboka for denne. Kortet er fremme, fargen er rød. Steigen må avslutte med ti mann. Røst kontrollerer kampen herfra, og kommer til flere gode sjangser. Et innkast på tampen blir klarert ut i farlig rom. Der har en av kampens giganter, general von Juliussen inntatt posisjon. Fra 22,3 meter henter tannlegen utstyret og trekker til. Ballen borrer seg inn i kjeften nede til venstre og markerer Steigens fjerde hull for denne gang. Skåringen ble noe av det siste sportslige som skjedde ute på øya denne dagen. Takk til Steigen for god motstand. Tankene går til keeper Håvard som i skrivende stund ligger på sykehuset og venter på operasjon. Han har mistet følelsen flere steder i ansiktet, har multiple brudd i kinnbenet, og er ute av spill til over sommeren.

Vi står med deg Håvard!

Skrevet av No 5.

Spillerbørs

Røst

3.p – Håvard Pedersen

2.p – Stig-Gjøran Isaksen

1.p – Øyvind Juliussen

Steigen

3.p - Eivind Johnsen (fint mål)

2.p – Martin Haug (steike go i dag)

1.p – Eirik Theodor Sivertsen (flest innhopp per omgang)

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags