Mål! Det hele går så raskt at det trolig ikke kom med på Avisa Nordlands livestream...

  Se målene fra AN-ligaoppgjøret her.

  Av

  IK Grand 2 - Røst IL 1-2

  DEL

  InnsendtRøstspillerne ledes inn i garderoben på hjørnet av stadion. Hjemmelagets funksjonærer har satt frem et stort fat med oppdelt frukt og det er varm kaffe på kanna. Hyggelig gest, minner om garderoben ute på øya.

  Men det er noe som ikke stemmer, alt føles kjølig eller skittent. Et forhold på seks år er over. I den tiden var Aspmyra kunstgressbane vår bakgård, vår stue, vårt tempel. Alle de gode minnene. Nå for tiden ligger hun bare rundt med gamle kjenninger, den skitne tøsen.

  Man kan se de skarpe hjørnetennene

  Kampen mot Grand 2 blir skjebnesvanger for oss. Røst har mål om å være i toppen, men etter ett poeng på to kamper ligger vi bak skjema. Trener Robin har rukket å utvikle et temperament, og han fremstår som litt farlig der han står, midt i garderoben og skuer på spillerne.

  Spillerene spøker litt nervøst om at Robin kan finne på å spise en av ungguttene dersom vi taper i dag. Robin ler kort. Like etter er han alvorlig igjen. Blikket stivner og man kan se de skarpe hjørnetennene. Tap er ikke agenda.

  Grand spiller fantastisk fotball

  Røst stiller i vant stil med tre stoppere, fem på midten og to på topp. Grand stiller i sin vante fire-fire-to. Kampen setter i gang og Grand steiler ut av startgropa. De spiller med enormt tempo og legger press på Røst fra avspark. Og de lykkes til de grader.

  Grand spiller fantastisk fotball, vender spillet, kommer i bakrom. Røst klarer ikke å skille egne spillere fra motspillere, og etter ti minutter kommer det første målet til Grand. Det hele går så raskt at det trolig ikke kom med på Avisa Nordlands livestream. Det må foregå noe illegalt inne i den Grandhytta.

  Så jevner det seg ut

  Røst sliter for å få tak på kampen, men det jevner seg gradvis ut etter 20 minutter. Grand virker fornøyd med starten, og de har tilsynelatende god kontroll bakover på banen. Men Røst har ingen planer om å gi opp. Utover mot slutten av omgangen får Røst mer ball og kommer høyere i banen.

  Et innlegg ment på Tjønndal blir forsøkt klarert. Klareringen treffer nevnte Tjønndal i ansiktet og dommer melder seg på. Straffe til Røst! Toppskårer Preben gjør seg klar. Utligningen settes pent til side for keeper. 1-1! Utligningen utligner også energien i lagene. Kampen jevner seg ut, og begge lag har sine sjanser. 1-1 til pause.

  Superkeepertalentet Håvard

  I andre omgang har Røst flere måters medvind. Etter bare to minutter får Preben rettvendt seg og blir taklet inni boksen. For andre gang i kveld peker dommer på den lille hvite prikken. Ny straffe til Røst! Grand protesterer. Straffe uansett.

  Tjønndal henter ballen og legger den til rette. Straffen er hard og velplassert. 1-2! Målet virker mindre slitne, og møter Grandspilerne med en djevelsk holdning. Grand fremstår ikke som i første omgang. De virker mer planløse, og slår mye langt.

  Røst har en ung gartner bakerst i form av Håvard. Superkeepertalentet bryter alt av oppspill. Han sanker all nedfallsfrukt og nekter å gi retur. Hva skal man med rutine når man har instinkt? Sikkerheten bak sprer seg videre fram på banen.

  Enorme muligheter

  Skåringen endrer hele kampen. Grand har mer ball, spiller en del på tvers og jobber hardt for å komme til muligheter. Men i dag har Røst kastet kartene, låst dørene og smeltet nøklene. Det finnes ingen veier inn.

  Den store offensiven gjør samtidig at Grand blir sårbare for brudd. Dette passer perfekt for hurtigtogene i front. Stig og Preben får noen enorme kontringsmuligheter på tampen av kampen, og det er et lite under at det ikke blir tre og fire til Røst.

  Siste del av omgangen preges også av noen mindre sportslige hendelser fra begge lag. Dagens dommer kunne nok blåst luft i et titalls ballonger og er nok rimelig klar for senga når han lar den utslitte fløyta utløse kveldens siste svake pip. Røst vinner kampen 2-1 og tar sin første trepoenger for sesongen!

  Skrevet av No.5

  Neste kamp finner sted 12.mai ute på Røst!


  Spillerbørs:

  Røst IL:

  3 poeng: Øyvind Juliussen

  2 poeng: Håvard Pedersen

  1 poeng: Stig-Gjøran Isaksen

  Send tekst og bilder «

  Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

  Artikkeltags