350 tilskuere og mektig stemning over Vensmoen

  Se innmarsjen foran Vinger - Nordstranda i AN-ligaen 5. mai 2018

  Av

  Etter over tjue år med venting, var det endelig klart for seriestart på Vensmoen kunstgress.

  DEL

  Innsendt av IL VingerIL Vinger tok i mot Nordstranda til dyst i AN-ligaen, lørdags formiddag kllokka 13. Etter utallige timer med dugnad og "stå på vilje" fra mange frivillige, var dagen endelig kommet.

  Folk strømmet på etter hvert som uret stadig nærmet seg 13. Trond Bakke (billettør og oppmann) hadde sin fulle hyre med å fingre opp vekslepenger til ivrige Vinger-supportere. Hele 167 billetter ble solgt. Tar vi med barn, og brukere fra helse og omsorg kan vi melde om ca. 350 tilskuere.

  Og de som jobbet i den nye, flotte kiosken til idrettslaget glødet underveis i hele kampen. Spillerne fikk æren av å marsjere inn mellom æresvakter, bestående av IL Vinger sine håpefulle små. Flaggveivingen, i nydelig harmoni med musikk og applaus fra publikum skapte en rørende og mektig stemning over Vensmoen kunstgress. Fotballglede for store og små, i takt med den gode gamle dugnadsånden som idrettsklubbene i Norges land er helt avhengige av.

  Solid 1. omgang

  Da dommeren blåste kampen i gang, spant hjemmelagets spillere til og skapte flere store sjanser. Mathias Toppen Halvorsen fikk frem det beste fra bortelagets keeper, Daniel Grepperud Olsen, som for øvrig spilte en meget solid kamp mellom stengene for Nordstranda. Han fikk servert en markkryper fra Henning Stensland, som han flikket med innsiden mot nærmeste kryss. Dessverre for Toppen Halvorsen og IL Vinger var Grepperud Olsen årvåken, og fikk avverget.

  Den defensive strukturen til hjemmelaget var bunnsolid i den første omgangen. Herlige takter fra dagens børsvinner, Thor Kvam og kaptein, Fredrik Toppen Halvorsen sørget for trygghet og gode arbeidsforhold for keeper, Martin Pettersen. Lagene gikk inn til pause på stillingen 0-0.

  Stangskudd og mange sjanser

  Andre omgang ble ganske lik den første. Nordstranda fikk derimot en meget stor sjanse halvveis ut i andre omgang. Men heldigvis fikk den super-solide sisteskansen til IL Vinger, Martin Pettersen, hånda på et knallhardt skudd fra rundt 16 meter. Ballen føyk i stanga, og etter litt klabb og babb fikk hjemmelaget til slutt klarert ballen. Publikum kunne puste lettet ut.

  Michael Tronstad viste klasse på sin venstre kant ved flere anledninger. Kom svært nær ved èn anledning da han dro vekk en svimmel høyreback og fikk skutt mot lengste stolpe. Igjen var keeper på plass, og da ingen fikk foten på returen, måtte hjemmelagets spillere og supportere ta til takke med ett poeng i serieåpningen.  Det var to hardt arbeidende lag, som begge to fortjente hvert sitt poeng.

  Kjærlighet til klubben, beliggenhet og de aller minste

  Alle psykisk utviklingshemmede som bor på Vensmoen hadde i forkant av kampen fått utdelt gratis sesongkort. Camilla-band, som er et lokalt band, ledet av Kjell Arne Hasselbergsen fremførte innøvde sanger for publikum, mot gratis pølser og brus som betaling. Alle barn kommer gratis inn på hjemmelaget kamper, og på den først hjemmekampen delte idrettslaget ut gratis is til de små.

  Dugnaden som ble lagt ned i dag, og har blitt lagt ned over mange måneder for å få dette til, er noe som virkelig gir mening. Og vi håper at dette kan få positive ringvirkninger for barna i bygda vår.

  Spillerbørsen

  Vinger

  3 poeng: Thor Kvam
  2 poeng: Fredrik Toppen Halvorsen
  1 poeng: Michael Johansen Tronstad

  Send tekst og bilder «

  Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

  Artikkeltags