Junkeren gav full spiker – maktet aldri å rive «fort Vensmoen»

Vinger tok poeng hjemme mot Junkeren 2, som her mot Nordstranda.

Vinger tok poeng hjemme mot Junkeren 2, som her mot Nordstranda. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vinger-Junkeren 2 3-3

DEL

IL Vinger hadde gleden av å ønske IK Junkeren 2 hjertelig velkommen til oppgjør i AN-ligaen 23.05 kl.19.00, på Vensmoen stadion.

Lagene marsjerer inn på Vensmoen kunstgress, veiledet av veivende flagg fra de aller minste i IL Vinger sine rekker, samt en meget stemt speaker, i form av Frank Pettersen (som for øvrig skulle få nok å henge fingrene i, etter hvert som kampen utartet seg).

Folk strømmet til stadion, noe tiltrukket av den lokkende, varme brisen og solens lovnader om plussgrader og t-skjortevær.

Stuper i angrep

Kampen blåses i gang presist kl. 19.00, og begge lag virker svært klare for oppgavene som har blitt tildelt i forberedelsene før kamp.

IK Junkeren sin strategi skal i midlertidig vise seg å gi umiddelbar effekt i form av to raske skåringer av Markus Angel Nyheim og Ruben Want.

Allerede da, hadde solen rukket å gå ned over Røklandfjellet, skyggen bredte seg over det flotte kunstgressdekket på Vensmoen.

Super-Amund

Det ser ut til at første omgang skal ebbe ut i totalt Bodø-dominans, men heldigvis har vi en oter. En skikkelig MÅL-OTER, som lukter mål.

Han STINKER mål. Guidet av et suverent frispark fra Michael Tronstad Johansens suverene venstrefot, som keeper Simen Madsen Andersen så vidt får bokset i tverrligger og ned på strek, pluss en suveren soloprestasjon av Mathias Toppen Halvorsen (som for øvrig ble kåret til dagens Vingergutt av en lokal jury) som gir Engan en enkel jobb med å sette inn både 1-2 og 2-2.

Han svikter ikke, han svikter aldri, 2-2 til pause. Strek-oteren er der, IL Vinger’s egen mål-oter. Kald som en fisk (oter) Kaldt var det også for enkelte tilskuere, som valgte å bruke bilen som badstue, for å holde ut i 45 minutter til.

50% keepertabbe – Straffe = 300% keeperhelt

Andre omgang skulle vise seg å bli en meget jevn batalje, mellom to lag som helt tydelig ønsket å vise at de tilhører toppen i ligaen.

Knalltøffe dueller, og noe fri flyt av testosteron endte til slutt opp med 7 gule kort totalt. Kampen bikket frem og tilbake. IK Junkeren tok mer og mer over, og da keeper for IL Vinger, Martin Pettersen satte i gang raskt til venstre back, uten tiltrekkelelig med kommunikasjon, kunne IK Junkeren enkelt sette ballen i mål.

Lufta gikk noe ut av vinger-ballongen etter dette. Thor Kvam, som for øvrig spilte en meget solid kamp i midtforsvaret, sammen med Bjørn Trygve Haugen, snublet i en duell inne i boksen, og gav vekk et straffespark til IK Junkeren. Klokken viste da 84 minutter, og det var kun èn utvei for Martin Pettersen. Behold statistikken!

Mannen mellom stengene til IL Vinger har nemlig fått to straffer mot seg tidligere på Vensmoen. Èn havnet i foten og den andre i hanskene. Som en tiger…

Bare at denne gangen var tigeren blitt til en puma. Han kastet seg, så lang som han var og fistet ballen ut og sørget for ellevill jubel blant fremmøtte på Vensmoen kunstgress. Mektig prestasjon av IL Vinger sin solide sisteskanse!

Bendik Bredesen - Punktum Finale

Tiden var i ferd med å renne ut for IL Vinger, og trener Tommy Pettersen pumpet inn tungt skyts på topp, fra benken. Klokka hadde bikket 90 minutter da Bendik Bredesen fanget opp et noe rotete utspill fra IK Junkeren sin keeper.

Han brukte et par touch, og la ballen til rette med sin høyre fot. Med kløkt og presisjon banket han ballen like greit direkte over keeper, og så langt opp i krysset som det er mulig å komme, med venstra. Vensmoen kunstgress, og de rundt 150 oppmøtte eksploderte i ren idrettseufori.

Dommeren blåste like etter dette av kampen, og dermed kunne IL Vinger innkassere et meget sterkt poeng, mot en motstander som tidvis glimret med flott spill og arbeidsmoral.

Takk for kampen, Junkeren!

Vinger:

3 poeng – Mathias Toppen Halvorsen

2 poeng – Amund Engan

1 poeng – Michael Tronstad

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags